Șase sfaturi utile pentru a vă pregăti grădina de primăvară. Plantează florile tale preferate simplu și ușor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șase sfaturi utile pentru a vă pregăti grădina de primăvară. Plantează florile tale preferate simplu și ușor
Șase sfaturi utile pentru a vă pregăti grădina de primăvară. Plantează florile tale preferate simplu și ușor

Primăvara se apropie cu pași repezi și este momentul perfect pentru a începe să îți pregătești grădina. Folosiți sfârșitul iernii, începutul primăverii ca timp pentru a vă pregăti grădina pentru noi flori, legume și fructe. Mai ales că luna februarie a fost una destul de călduroasă!

Dacă abia așteptați să vă apucați de treabă în grădină în această primăvară, iată câteva secrete pentru a avea un start de succes!

 

1. Totul ține de temperatură

 

Temperatura aerului și a solului sunt elementele critice atunci când se plantează o grădină de primăvară. De exemplu:

- Legumele din sezonul rece au nevoie de temperaturi diurne de 15 grade și nopți de 4-5 grade Celsius, cu un îngheț ușor, ocazional

- Legumele din sezonul cald au nevoie de temperaturi în timpul zilei de 20-26 de grade și nopți de peste 10 grade Celsius, iar acestea nu tolerează înghețul

- Plantarea semințelor depinde mai mult de temperatura solului decât de cea a aerului. Dacă solul poate fi încălzit suficient pentru ca semințele să germineze, plantele în creștere pot tolera temperaturi mai scăzute ale aerului

Pentru a avea un avans în grădină, va trebui să înțelegeți cerințele de temperatură ale plantelor dumneavoastră, precum și timpul mediu de plantare de primăvară pentru regiunea dumneavoastră. Înarmat cu aceste informații și cu un termometru bun, puteți încerca unele dintre aceste sfaturi pentru a ajuta Mama Natură să încălzească lucrurile mai repede.

 

2. Sfaturi de plantare timpurie în aer liber

 

Iată câteva sfaturi pentru a profita de zilele însorite de la începutul primăverii:

Construiți un cadru rece: Un cadru rece este un cadru de lemn simplu, jos, cu un capac de sticlă sau de plastic transparent. Acesta este plasat peste răsaduri în grădină sau peste un pat supraînălțat pentru a oferi protecție împotriva ultimelor nopți geroase de la începutul primăverii. Un fel de mini-sere, un cadru rece menține aerul și solul din interior cu aproximativ 5-10 grade mai cald decât grădina din jur, pentru a vă oferi un avans de aproximativ o lună înainte de primăvară.

Încălziți solul: Folosiți plastic negru, capace de rânduri sau conuri solare pentru a încălzi solul grădinii și pentru a face ca primăvara să vină mai devreme în grădina voastră. Plasticul ajută la reținerea căldurii soarelui și veți avea și avantajul suplimentar de a ucide o parte din buruieni și dăunători sub plastic. Planificați o lună de preîncălzire pentru un avans de aproximativ o lună. După preîncălzire, puteți îndepărta plasticul. 

 

2. Șase sfatu... (benjamin-combs-wuu_ssxdes0-unsplash.jpg)

 

3. Grădinărit de interior

 

Iată câteva trucuri pentru a profita de pervazurile însorite ale ferestrelor:

Începeți să plantați semințele în interior: În momentul în care solul este suficient de cald pentru a planta semințe în aer liber, ați pierdut deja o parte din timpul de creștere. Prin începerea semințelor la o fereastră însorită, puteți avea răsaduri gata de plantat în curte până când vremea se încălzește.

Plantele aromatice și salatele verzi sunt ușor de cultivat în interior în timpul iernii și puteți pur și simplu să tăiați frunzele pe măsură ce aveți nevoie de ele. Sistemele hidroponice de interior merg mai departe și oferă un sistem de creștere sofisticat pentru recolte de legume pe tot parcursul anului.

 

4. Îndepărtați buruienile

 

Îndepărtarea buruienilor este unul dintre pașii esențiali pentru pregătirea grădinii de primăvară, deoarece prin această acțiune (și prin îndepărtarea frunzelor moarte și a resturilor) se poate face ordine în spațiul în care urmează să crească plantele și florile.

Una dintre cele mai simple modalități de a face acest lucru este prin plivirea manuală. Aceasta ste cea mai eficientă în cazul buruienilor cu frunză lată. Asigurați-vă că smulgeți buruienile cât sunt tinere pentru a preveni răspândirea și dezvoltarea lor în gazon.

În plus, este important să prindeți buruienile perene, cum ar fi păpădiile, care pot dezvolta rădăcini pivotante mature, greu de smuls. Pentru a le îndepărta, smulgeți întreaga plantă pentru a împiedica orice rădăcină să rămână sub pământ. În caz contrar, acestea vor crește în noi plante pe care trebuie să le îndepărtați din nou.

 

3. -imagine fara descriere- (markus-spiske-4pg6wllvag4-unsplash.jpg)

 

5. "Re-energizați" solul

 

Pregătirea solului înainte de primăvară este o altă modalitate de a vă pregăti pentru acest sezon. Solul este deja prelucrabil odată ce înghețul iernii s-a ridicat. Este, de asemenea, momentul perfect pentru a pregăti straturile de grădină.

Atunci când solul este compactat, trebuie să îl slăbiți din nou prin întoarcere sau afânare. Folosiți o lopată ascuțită sau o freză pentru a lucra solul. Revigorați solul făcând ajustări și adăugând compost. În primul rând, puteți face un test de sol pentru a verifica nivelul nutrienților și al pH-ului. Cunoscând aceste lucruri, veți putea să vă dați seama ce să adăugați sau să ajustați.

● Dacă aveți un sol pe bază de argilă sau un sol sărac, adăugați compost pentru a-i îmbunătăți textura, reținerea umidității și conținutul de nutrienți. După aceea, greblați solul uniform înainte de a-l uda ușor pentru a-l ajuta să se așeze.

● Dacă solul este foarte sărac, o altă opțiune este să adăugați un pat de grădină supraînălțat.

 

6. Aplicarea îngrășămintelor

 

Înainte sau la începutul primăverii, aplicați îngrășământ în sol pentru a-l îmbogăți cu substanțe nutritive. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați un fertilizant pre-emergent pentru a preveni creșterea digitariei, un fel de buruiană. După opt săptămâni, aplicați-le din nou, pe lângă un erbicid.

 

4. Șase sfatu... (sandie-clarke-q13zq1jufks-unsplash.jpg)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel