Șase români, blocați în Turcia: manageri de spital, un regizor și oameni de afaceri, suspectați de omor în cazul medicului Sorin Lucian Puia

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Sorin Lucian Puia, soţul actriţei Dana Dogaru, a murit pe 30 septembrie în Turcia, în condiţii suspecte, consideră autoritățile din această țară. Șase români, care îl însoțeau atunci pe reputatul medic de la Maternitatea Giulești, sunt blocați în această țară până când se va stabili dacă ar putea avea legături cu decesul doctorului.

Cei şase români care îl însoțeau în vacanță au interdicţia de a părăsi ţara până la finalizarea anchetei. Printre aceştia sunt managerul şi directorul medical al unui spital din Bucureşti, un regizor şi producător de filme, dar şi oameni de afaceri din România, potrivit Antena 3.

Doctorul Sorin Lucian Puia, în vârstă de 76 de ani împreună cu şase prieteni din România închiriaseră un iaht, undeva pe Marea Egee, în apele teritoriale ale Turciei. Pe 30 septembrie 2022, medicul Sorin Lucian Puia a murit. Acesta ar fi căzut din pat şi s-a lovit atât de tare încât ar fi rămas inconştient pe podeaua iahtului, potrivit unor surse.

Șase români, blocați în Turcia

 

Doi dintre prietenii săi, medici şi ei la Maternitatea Giuleşti, au încercat zeci de minute să îl resusciteze, însă nu au reuşit şi au sunat la urgenţe. Căpitanul iahtului a acostat în cel mai apropiat port, iar Poliţia a deschis o anchetă. Până la sosirea poliţiştilor turci, căpitanul vasului s-a speriat şi a fugit. Românii au fost duşi cu duba la audieri, iar cadavrul medicului a fost transportat la Medicina Legală.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un răspuns oficial, decesul doctorului.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Izmir, a fost notificat telefonic, la data de 30 septembrie 2022, cu privire la decesul unui cetăţean român aflat pe o ambarcaţiune situată în apropierea insulei Yellice, localitatea Ayvalik, Republica Turcia. În dialogul cu reprezentantul oficiului consular, cetăţeanul român care a semnalat decesul a solicitat informaţii cu privire la demersurile care trebuie întreprinse în astfel de situaţii şi a precizat că va notifica familia persoanei decedate".

Manageri de spital, un regizor și oameni de afaceri, suspectați de omor în cazul medicului Sorin Lucian Puia

 

Trupul medicului a fost repatriat în România, iar pe 5 octombrie a fost înmormântat la Târgu Mureş.

Cei şase prieteni români cu care se afla în vacanţă nu s-au putut întoarce acasă și sunt şi acum blocaţi în Turcia, iar asupra lor planează suspiciuni de omor.

„Autorităţile turce au comunicat Consulatului General al României la Izmir că au dispus măsura interzicerii părăsirii localităţii până la încheierea anchetei pentru şase cetăţeni români care se aflau la bordul ambarcaţiunii la momentul producerii decesului. În acest context, reprezentanţii oficiului consular au transmis cetăţenilor români o listă cu avocaţi specializaţi în vederea asigurării reprezentării legale în relaţia cu autorităţile judiciare turce şi pentru a obţine ridicarea interdicţiei de a părăsi localitatea”, a mai explicat MAE în comunicatul oficial.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel