Șase persoane, prinse la granița României cu 27 de kilograme de cannabis din Spania

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Şase persoane care au fost prinse aducând în ţară 27 de kilograme de cannabis au fost reţinute de poliţiştii din judeţul Arad.

Ulterior s-au făcut 25 de percheziţii în urma cărora au mai fost descoperite şi alte cantităţi de droguri, precum şi sume de bani care nu au putut fi justificate. Drogurile erau aduse din Spania, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Livia Pescar.

Pentru a îngreuna descoperirea transporturilor, pachetele care conţineau droguri ar fi fost disimulate în colete printre alte bunuri. Odată introduse ilegal în România, drogurile ar fi fost depozitate şi comercializate în judeţul Arad de celelalte persoane bănuite.

Șase persoane, prinse la granița României cu 27 de kilograme de cannabis din Spania

 

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şase dintre persoanele bănuite şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de o altă persoană, pentru comiterea infracţiunilor constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

Gruparea era formată din 23 de persoane şi ar fi acţionat în perioada ianuarie-iunie 2022, transmite Radio România Timişoara.

Alți trei tineri au fost prinși în flagrant în județul Ialomița cu 1,2 kilograme de canabis. Drogurile au fost trimise din Spania în România prin intermediul unei firme de curierat.

1,2 kilograme de canabis trimise din Spania în România, prin curier

 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, trei bărabți sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc și trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Cei trei au fost prinși în flagrant, în Fetești, județul Ialomița, având asupra lor cantitatea de aproximativ 1,280 kilograme de canabis și 1,96 grame de cocaină. Aceștia au introdus în țară, prin intermediul unei societății de curierat, un colet cu țară de proveniență Spania, în care erau ascunse drogurile.

Polițiștii și procurorii au făcut în acest caz 11 percheziții domiciliare în județul Călărași și în municipiul București, fiind descoperite și ridicate canabis, cântare electronice și grindere.

Doi dintre inculpați au fost arestați preventiv, prin decizia Tribunalului Călărași, iar față de al treilea a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel