Prima zi cu măsuri de relaxare în România

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
restaurant
restaurant

Sâmbătă este prima zi în care se aplică măsurile de relaxare luate de Guvern după scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în ţară.

Astfel, masca de protecţie nu mai e obligatorie în spaţiile publice neaglomerate şi s-au eliminat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

Guvernul a adoptat vineri seara noi măsuri de relaxare în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19.

Potrivit acestora, se menţine portul măştii de protecţie în spaţiile deschise doar în staţiile pentru transportul în comun, pieţe, târguri şi zonele în care sunt desfăşurate mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfăşurării acestora, precum şi alte zone cu potenţial de aglomerare.

Totodată, s-au eliminat interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate localităţile, precum şi restricţiile privind programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

 

Prima zi de relaxare în România



Activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, se pot organiza şi desfăşura competiţii sportive în spaţii deschise cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului.

 

Când vor fi luate alte măsuri



Se pot desfăşura activităţi în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Aceste activităţi sunt interzise la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Tot de sâmbătă, programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi teraselor este în intervalul orar 5,00 - 24,00.

De la 1 iunie urmează şi alte măsuri de relaxare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel