Salvini ATACĂ UE la întâlnirea cu Carmen Dan

Bogdan Bolojan / 23 oct 2018, 17:02 Salveaza PDF Comentarii

Uniunea Europeană nu poate interveni cu voturi şi ameninţări pentru a bloca alegeri ale unor parlamente şi ale unor guverne, a declarat, marţi, vicepreşedintele Consiliului de Miniştri şi ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti.

"În ceea ce priveşte tema europeană, am subliniat că din punctul meu de vedere şi al guvernului italian, Uniunea Europeană nu poate interveni cu voturi şi ameninţări pentru a bloca alegeri ale unor parlamente şi ale unor guverne", a evidenţiat Salvini. El a vorbit şi despre o posibilă întâlnire a şefilor Executivelor român şi italian.

"Personal voi avea grijă să existe o întâlnire între premierii italian şi român. Întâlniri rapide, dar mai ales concrete", a punctat el.

În ceea ce priveşte relaţia pe care ţara sa o are cu liderii europeni de la Bruxelles, Salvini a menţionat că ţara sa îşi doreşte o schimbare a regulilor de guvernare la nivelul UE.

"Nu intenţionăm să ieşim nici din Zona Euro, nici din Uniunea Europeană. Avem intenţia să schimbăm regulile de guvernare de la Bruxelles. Aşa cum vorbeam şi cu colegii mei români, acestea creează daune în România şi Italia. Vreau o Europă care face puţine lucruri, dar bune, nu una care se ocupă de tot, dar nu face nimic", a arătat el.

Acesta s-a întâlnit, anterior conferinţei, cu ministrul român de Interne, Carmen Dan, cu care a spus că a împărtăşit "necesitatea de a lucra împreună în ceea ce priveşte apărarea frontierelor externe de imigrarea ilegală".

"Am asigurat-o de prietenia şi apropierea noastră de comunitatea română din Italia, care este cea mai prezentă dintre comunităţile străine. Greşelile câtorva nu cad pe umerii majorităţii de cetăţeni perfect integraţi în Italia", a afirmat el.

Totodată, Salvini a subliniat că Italia şi România vor consolida colaborarea între forţele poliţieneşti.

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 apr 2021, 14:11 in Social
Cutremur în România

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy