Salvini, atac dur la Merkel după bătăile cu migranții: E vinovată

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a acuzat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, că este indirect responsabilă pentru violenţele recente din oraşul Chemnitz (estul Germaniei) pentru că a 'subestimat' dificultatea de a integra sute de mii de migranţi în ţara sa, relatează AFP.

'Este destul de clar faptul că Angela Merkel a subestimat riscul de tensiuni sociale în ultimii ani când a declarat că este loc pentru sute de mii de migranţi în Germania', a afirmat Salvini în legătură cu incidentele de la Chemnitz, într-un interviu difuzat luni seara de postul de televiziune german Deutsche Welle.

'Îmi amintesc foarte bine ce s-a întâmplat de Anul Nou la Köln şi în alte locuri', a adăugat el, referindu-se la abuzurile sexuale comise împotriva mai multor femei de către migranţi pe 31 decembrie 2015 la Köln, un punct de cotitură în ceea ce priveşte percepţia asupra migranţilor şi a politicii generoase a cancelarului faţă de aceştia în opinia publică germană.

Extrema-dreaptă germană a organizat de peste o săptămână mitinguri în oraşul german Chemnitz pentru a denunţa solicitanţii de azil şi politica migratorie a Angelei Merkel după uciderea unui german cu un cuţit.

Doi solicitanţi de azil, un irakian şi un sirian, au fost arestaţi în acest caz.

În opinia lui Salvini, creşterea popularităţii partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) este o 'reacţie clară' la ceea ce el consideră o eroare de judecată a cancelarului german şi a guvernului său asupra capacităţii ţării de a primi refugiaţi.

'Acesta este răspunsul pe care mulţi germani nemulţumiţi încearcă să-l dea', a afirmat Salvini, care promovează în ţara sa o politică de restricţie maximă faţă de migranţii care sosesc pe Marea Mediterană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel