"Salariu prea mic pentru Italia". Un bărbat a scăpat de plata creditului după ce instanța a decis că are leafa prea mică

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un bărbat de 40 de ani din Italia a scăpat de plata unui credit de 80 000 euro printr-o decizie care dă naștere multor controverse. 

Întreținerea unei familii de patru persoane (soție și trei copii minori) cu un salariu de vânzător în ziua de astăzi este o sarcină titanică, relatează presa italiană.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Bedizzole, un oraș din provincia Brescia din Italia, a avut parte de o experiență neobișnuită: În 2017, acesta a luat un credit de 80.000 de euro pentru a-și schimba mașina (un autoturism mic)  dar și pentru a achiziționa mobilier și electrocasnice pentru casa sa.

Legea invocată de avocați care l-au scăpat de plata a 60 000 euro

 

Aceste datorii au devenit imposibil de achitat, având în vedere salariul său de doar 1500 de euro. Astfel, în 2018, cu puțin timp înainte să fie evacuat din locuința sa, a decis să caute ajutor de la un avocat specializat din Brescia. Acest avocat a inițiat procedurile legale în instanță, cerând aplicarea Legii 3/2012 din Italia, cunoscută sub numele de Legea privind Supraîndatorarea sau "Salvarea de la Sinucidere". 

"Legea aceasta stabilește un principiu foarte simplu," subliniază avocata Monica Pagano, "și anume că nicio persoană cinstită aflată în dificultate financiară nu poate fi condamnată să plătească datorii pe toată durata vieții sale, datorii care depășesc cu mult capacitățile sale financiare. Clientul nostru a plătit lunar 350 de euro timp de patru ani, în total 16.800 de euro. Acesta era suma pe care o putea oferi în mod rezonabil fără a pune în pericol susținerea familiei sale. Celelalte datorii au fost șterse și de acum înainte, bărbatul de 40 de ani și familia sa pot începe totul de la zero, fără povara datoriilor anterioare și cu posibilitatea de a accesa din nou credite, dacă vor avea cu adevărat nevoie."

La sfârșitul lunii octombrie 2023, Tribunalul din Brescia i-a anulat oficial peste 60.000 de euro din creditul pe care l-a luat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel