"Să aruncăm în aer bisericile din Italia". Somalezul arestat la Bari, afiliat ISIS

C.H. |
Data actualizării: | Data publicării:

A fost confirmată arestarea somalezului de 20 de ani. Anchetatorii spun că a vrut să comită un atentat în timpul sărbătorilor de Crăciun. După masacrul de la Strasbourg, acesta a declarat că teroristul e un martir.

"Să aruncăm în aer toate bisericile din Italia. Unde este cea mai mare biserică? E la Roma?". Este una dintre frazele interceptate de cei de la Digos din Bari în timpul filajului presupusului terorist somalez, arestat pe 13 decembrie, în timp ce încerca să scape. Mohsin Ibrahim Omar, cunoscut sub numele de Anas Khalil, se găseşte la închisoarea din Bari şi este acuzat de terorism internațional. Este considerat de către serviciile de securitate italiene drept membru Isis în Somalia și persoană de contact cu una dintre unitățile sale operative. Acesta sunt concluziile anchetele Digos din Bari.

"Era pregătit să acţioneze"

"Necesitatea urgentă de a-l aresta - explică anchetatorii - a fost dictată de indiciile care duceau la concluzia că tânărul proiecta atacuri de Crăciun în biserici, locuri frecventate doar de creștini".

Apologia martirilor

Potrivit investigațiilor, în timpul activismului în statul islamic, Anas Khalil s-a făcut remarcat prin pledoariile care susţineau crimele şi atentatele teroriste. Aceste idei au fost publicate pe reţelele de socializare, în special pe Facebook, unde a răspândit mesaje și fotografii care lăudau "martiriul". "Susţinerea acestor acţiuni - scrie poliția într-o notă – s-a manifestat și cu ocazia atacului la Strasbourg". Ulterior au adunat probe importante care mai demonstrează "o indoctrinare intensă" făcută unui alt străin, în proces de identificare, "căruia i-a dat instrucțiuni teoretice și operaționale reale despre conceptul de jihad armat".

Italia este singura ţară occidentală în care nu s-au înregistrat atacuri teroriste. Acest fapt se datorează unei legi din 2001 care permite expulzarea imediată a persoanelor suspectate de terorism.

Actualul ministru de interne, Mateo Salvini, a declarat în campania electorală că va avea “toleranţă zero” cu extremismul islamic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel