S-a revenit la declaraţia pe proprie răspundere, într-o localitate din România

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
politia_romana_amenzi_covid
politia_romana_amenzi_covid

De azi, de la ora 5.00, în urma creşterii ratei de infectare cu coronavirus, rata care a ajuns în localitate la 4,74 cazuri la mia de locuitori. Prin urmare, comuna Cuca din judeţul Galaţi a intrat în carantină.

 

Cererea de instituire a carantinei a aparţinut CJSU Galaţi, iar Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a aprobat şi emis ordinul, începând cu data de 08 octombrie, ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile.

În acest interval, în/din zona carantinată este permisă intrarea/ieşirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localităţi decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galaţi - Bârlad; DJ 255 Rediu - Cuca - intersecţie cu DN 24 D; DJ 255,  Cuca - intersecţie cu DN 24 D. 

Transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populaţie se realizează pe baza documentelor justificative, care să indice scopul şi destinaţia transportului. Voluntarii vor asigura alimente, medicamente şi bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverinţe eliberate de către Primăria Cuca. Lista de voluntari va avea un număr de maxim 15 persoane şi va fi întocmită de către Primăria Cuca, componenta acesteia rămânând neschimbată pe toată durata instituirii măsurii şi avizată de către Centrul Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi.

 

Vor completa declaraţia pe proprie răspundere pentru a se putea deplasa



Persoanele ce desfăşoară activităţi agricole vor completa declaraţia pe proprie răspundere pentru a se putea deplasa.Din/in zona carantinată este permisa ieşirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitare, sanitar-veterinare, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentarii cu apa, comunicaţiilor, transporturilor si activităţilor cu caracter religios, doar pentru situaţii excepţionale care ţin de menţinerea serviciilor publice sau operaţionale.

Toate persoanele ce părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităţilor legitimaţia de serviciu (valabilă pentru instituţiile bugetare) sau adeverinţă de salariat eliberată de angajator, ştampilată şi semnata de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declaraţia pe proprie răspundere.  In toate spatiile publice, atât cele interioare cât şi cele exterioare, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Intrarea-ieşirea persoanelor si vehiculelor in/din localitatea carantinată se va efectua doar prin filtrele instituite de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel