S-A HOTĂRÂT în ce ţări vor ajunge migranţii de pe nava "Open Arms". Câţi vor fi preluaţi de ROMÂNIA

Andreea Cosma |
Data publicării:

Cinci ţări din Uniunea Europeană vor prelua migranţii care se aflau pe nava umanitară spaniolă Open Arms înainte de a fi primit permisiunea de a debarca pe insula italiană Lampedusa marţi noaptea, a anunţat miercuri Comisia Europeană, potrivit Reuters.

Spania, Franţa, Germania, Luxemburg şi Portugalia vor trimite echipe pentru înregistrarea şi intervievarea persoanelor, pentru efectuarea controalelor necesare şi finalizarea procedurilor pentru transport, ceea ce înseamnă că actuala relocare către alte state membre ale UE va dura mai mult de ''câteva zile'', a declarat Tove Ernst, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar.

''Comisia va face tot ce poate pentru a susţine şi a ajuta în vederea asigurării faptului că procedurile sunt cât mai rapide posibil'', a adăugat Ernst.

Nava Open Arms a ancorat în apropierea insulei italiene Lampedusa, dar ministrul de interne italian Matteo Salvini a respins iniţial debarcarea migranţilor, deşi, în urma intervenţiilor guvenului său şi ale Comisiei Europene, şase state membre ale UE - Franţa, Germania, Luxemburg, Portugalia, România şi Spania - acceptaseră să primească migranţii aflaţi la bordul vasului umanitar.

Citeşte şi: Navă PLINĂ de migranţi recuperaţi pe Mediterana. O parte dintre ei, DISTRIBUIŢI în România

În ultimele zile, mai mulţi migranţi de pe navă s-au aruncat în mare pentru a ajunge înot pe insula Lampedusa. Garda de Coastă italiană i-a returnat pe unii dintre ei pe nava Open Arms. Nava militară trimisă de guvernul spaniol ar urma să ajungă în apropierea insulei Lampedusa în cursul zilei de vineri.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a lansat un apel la solidaritate către ţările membre de a fi de acord să primească migranţi aflaţi la bordul navei Ocean Viking, închiriată de ONG-ul SOS Mediterana împreună cu organizaţia 'Medici fără Frontiere' pentru a desfăşura în Marea Mediterană operaţiuni de salvare a migranţilor care doresc să ajungă în Europa. 

Potrivit Observator.tv, România s-a angajat să primească zece imigranţi de pe nava Open Arms, din cei 150 care se aflau la bord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel