Ryanair şi Wizz Air au oprit toate operaţiunile în urma închiderii spaţiului aerian ucrainean: „Toate zborurile din şi spre Ucraina, suspendate”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Companiile aeriene low-cost Ryanair şi Wizz Air au oprit toate operaţiunile în Ucraina, în urma închiderii spaţiului aerian ucrainean, ca rezultat al ofensivei Rusiei, informează site-ul cityam.com.

Joi, Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a anunţat clasificarea Ucrainei drept zonă de conflict activ, în contextul în care spaţiul aerian şi infrastructurile acestei ţări sunt afectate de ostilităţi care presupun un risc pentru securitatea aviaţiei civile, după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin de începere a unei "operaţiuni militare" în Ucraina.

Într-un comunicat dat publicităţii de EASA, cu sediul în Germania, agenţia a transmis companiilor aeriene că Ucraina este acum o zonă de conflict activ şi că există riscul "ca avioanele civile să fie vizate intenţionat sau să fie identificate greşit".

"Toate zborurile Ryanair din şi spre Ucraina au fost suspendate pentru cel puţin 14 zile şi au fost scoase de la vânzare biletele pentru cel puţin patru săptămâni, până la noi informaţii de la Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei", se arată într-un mesaj postat pe Twitter de Ryanair.

Tot într-un mesaj postat pe Twitter, Wizz Air a informat că toate zborurile din şi spre Ucraina au fost suspendate temporar şi a anunţat că lucrează pentru evacuarea membrilor echipajului din Ucraina, a familiilor lor şi a patru aeronave.

 

Ce spune IATA



Wilie Walsh, directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), a afirmat că instituţia cooperează cu operatorii aerieni pentru a-i ajuta să-şi planifice operaţiunile.

"IATA ajută la facilitarea schimbului rapid şi relevant de informaţii cu companiile aeriene din surse guvernamentale şi neguvernamentale, pentru a sprijini operatorii aerieni să-şi planifice operaţiunile în contextul închiderii spaţiului aerian din Ucraina şi din anumite părţi ale Rusiei", a declarat şeful IATA.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel