Ryanair, grevă. Piloţii şi însoţitorii de bord vor să paralizeze miercuri operaţiunile din Germania

Andrei Lazăr |
Data actualizării: | Data publicării:

Prima grevă comună a piloţilor şi însoţitorilor de bord ai Ryanair din Germania va provoca miercuri dificultăţi companiei aeriene low-cost.

Prima grevă comună a piloţilor şi însoţitorilor de bord ai Ryanair din Germania va provoca miercuri dificultăţi companiei aeriene low-cost deoarece ar urma să fie afectate multe zboruri, a afirmat marţi Markus Wahl, purtător de cuvânt al sindicatului piloţilor germani Vereinigung Cockpit (VC), transmit DPA şi Reuters.

La mişcarea de protest se vor alătura şi muncitorii reprezentaţi de sindicatul german Verdi. Majoritatea celor 400 de piloţi şi 1.000 de însoţitori de bord care lucrează pentru Ryanair în Germania s-ar putea alătura grevei, a declarat Markus Wahl. Până acum Ryanair nu a anunţat anulări ale zborurilor pentru miercuri. Avioanele sale din Germania reprezintă aproximativ o zecime din flota sa globală. 

Mişcarea de protest ar urma să înceapă miercuri dimineaţă

Luni, sindicatul piloţilor germani Vereinigung Cockpit a cerut declanşarea unei greve de 24 de ore în data de 12 septembrie pentru a forţa negocieri cu operatorul aerian irlandez în privinţa condiţiilor de muncă şi de salarizare. Mişcarea de protest ar urma să înceapă miercuri dimineaţă, la 01.01 GMT şi să se încheie joi, la 00.59 GMT, afectând toate plecările curselor aeriene din Germania, citează Agerpres. 

Sindicatul Verdi caută să obţină o majorare salarială semnificativă pentru cei aproximativ 1.000 de însoţitori de bord care lucrează în Germania pentru Ryanair şi vrea ca operatorul aerian să recunoască legislaţia germană şi să plătească contribuţii la asigurările sociale. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel