Rusia revendică victoria Argentinei la Cupa Mondială cu sugestia că a câștigat pentru că țara lor a folosit vaccinul Sputnik V Covid

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Rusia revendică victoria Argentinei la Cupa Mondială cu sugestia că a câștigat pentru că țara lor a folosit vaccinul Sputnik V Covid / Foto: Captură video youtube
Rusia revendică victoria Argentinei la Cupa Mondială cu sugestia că a câștigat pentru că țara lor a folosit vaccinul Sputnik V Covid / Foto: Captură video youtube

Rusia și-a revendicat victoria la Cupa Mondială cu sugestia ridicolă că Argentina a câștigat pentru că țara lor a folosit vaccinul Sputnik V. 

Argentina a fost una dintre primele țări care a utilizat pe scară largă vaccinul rusesc Sputnik V Covid-19.

Dar ulterior a apelat la Moderna și AstraZeneca atunci când Rusia nu a putut furniza suficiente doze pentru o a doua injecție, în timp ce țara se grăbea să oprească răspândirea variantei Delta în 2021.

Fondul suveran de investiții al Rusiei, care a finanțat vaccinul, a declarat: "Majoritatea dozelor de vaccin Sputnik V care au fost exportate au mers în Argentina. Chiar și președintele Argentinei a fost vaccinat cu Sputnik V. Astăzi, echipa națională a învins Franța la penalty-uri și a devenit campioană mondială. Coincidență? Nu credem”. 

 

Rusia nu a fost autorizată să participe la Qatar după o interdicție din partea FIFA ca urmare a invaziei sale în Ucraina

 

Aceasta vine după ce activistele anti-Kremlin Pussy Riot au fost împiedicate să ia cu asalt terenul de joc la finala Cupei Mondiale ca protest împotriva războiului din Ucraina, a relatat The Times. 

Rusia a găzduit ultima ediție a Cupei Mondiale din 2018, dar nu a fost autorizată să participe la Qatar după o interdicție din partea FIFA în februarie, ca urmare a invaziei sale în Ucraina. 

Ea se calificase anterior la baraj după ce a terminat pe locul al doilea în Grupa H în calificările UEFA. 

Singurul meci al naționalei masculine a Rusiei din 2022 a fost o victorie cu 2-1 în fața Kârgâzstanului, în septembrie.

În bătăliile juridice de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, FIFA a susținut că lăsarea Rusiei să concureze ar putea provoca mai multe boicoturi și daune "ireparabile și haotice" pentru turneul său.

Printre celelalte țări care au anunțat producția de Sputnik V se numără India, China, Brazilia, Mexic și Egipt, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel