Rusia produce primele focoase nucleare pentru super torpila Poseidon - TASS

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Rusia a produs primele focoase nucleare pentru super torpilele autopropulsate Poseidon, care sunt dezvoltate pentru a fi utilizate pe submarinul nuclear Belgorod, a anunțat luni TASS, citând o sursă neidentificată din domeniul apărării.

De la un mesaj sumbru de Anul Nou în care descria Occidentul ca fiind adevăratul inamic al Rusiei în războiul din Ucraina, președintele Vladimir Putin a trimis mai multe semnale că Rusia nu va da înapoi. El a expediat rachete hipersonice în Atlantic și și-a numit generalul de top pentru a conduce războiul.

 

Noua categorie de arme este capabil[ să declanșeze valuri oceanice radioactive

 

Atât oficialii americani, cât și cei ruși au descris Poseidon ca fiind o nouă categorie de arme de represalii, capabile să declanșeze valuri oceanice radioactive pentru a face orașele de coastă nelocuibile.

"Primele încărcături de muniție Poseidon au fost fabricate, iar submarinul Belgorod le va primi în viitorul apropiat", a declarat sursa citată de agenția de presă de stat TASS.

TASS a precizat că principalele componente ale Poseidon, inclusiv un reactor nuclear pentru a oferi torpilei propria sursă de energie, au fost finalizate cu succes. Echipajul submarinului nuclear Belgorod a finalizat, de asemenea, testele cu modele ale torpilei, a precizat TASS.

Ministerul Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

 

Torpila lui Putin

 

Putin a anunțat pentru prima dată ceea ce va deveni cunoscut sub numele de Poseidon în 2018, spunând că este un tip fundamental nou de armă nucleară strategică, confirmând că va avea propria sursă de energie nucleară.

Există puține detalii confirmate despre Poseidon în domeniul public, dar este în esență o încrucișare între o torpilă și o dronă care poate fi lansată de pe un submarin nuclear.

Ministerul rus al Apărării a prezentat videoclipuri cu Poseidon de 24 de metri, cunoscut sub numele de Kanyon de către NATO, inclusiv simulări care arată cum distruge un portavion inamic și cum lovește țărmul.

Poseidon își are rădăcinile în planurile sovietice din timpul lui Iosif Stalin pentru o torpilă nucleară care să poată devasta țărmurile Statelor Unite.

 

Putin a spus că raza de acțiune a torpilei ar fi nelimitată

 

În discursul din 2018, Putin a spus că raza de acțiune a torpilei ar fi nelimitată și că aceasta ar putea opera la adâncimi extreme, la o viteză de multe ori mai mare decât cea a oricărui submarin sau a altor torpile.

"Sunt foarte puțin zgomotoase, au o manevrabilitate ridicată și sunt practic indestructibile pentru inamic. Nu există nicio armă care să le poată contracara în lumea de astăzi", a declarat Putin.

Poseidon va fi transportat de K-329 Belgorod, un submarin nuclear cu destinație specială care a fost construit de Șantierul Naval Sevmash.

Statele Unite au declarat în cadrul Nuclear Posture Review din 2022 că Rusia și China "continuă să își extindă și să își diversifice capacitățile nucleare, pentru a include sisteme noi și destabilizatoare".

"Rusia urmărește mai multe sisteme noi cu capacități nucleare concepute pentru a pune în pericol patria SUA sau aliații și partenerii", potrivit Posture Review.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel