Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina (Biroul Președintelui)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ucraina va primi echipament militare "supermodern" din Marea Britanie și SUA
Ucraina va primi echipament militare "supermodern" din Marea Britanie și SUA

Federația Rusă ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina, potrivit lui Mihailo Podolyak, consilier al șefului Biroului Prezidențial.

Federația Rusă ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina, iar în acest fel, ocupanții caută oportunități de a se fixa pe platformele internaționale pentru a explica invazia Ucrainei, potrivit unei informări ale Biroului Președintelui Ucrainei.

Rusia caută orice oportunitate de a găsi și de a înregistra pe platformele internaționale o explicație pentru invazia sa pe scară largă și sângeroasă a Ucrainei. Biroul președintelui nu exclude posibilitatea ca Rusia să folosească arme chimice.

"Războiul pentru Federația Rusă înseamnă pretenții juridice puternice în continuare și procese zdrobitoare. Cele specifice. În instanțele internaționale. Înțelegând acest lucru, conducerea politică a Rusiei caută orice oportunitate de a găsi și de a înregistra pe platformele internaționale o explicație pentru invazia sa masivă și sângeroasă în Ucraina. Astfel, astăzi, la inițiativa Federației Ruse, a avut loc o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu o agendă extrem de cinică și falsă: 'Cu privire la noile fapte ale activităților militare și biologice ale SUA în Ucraina'", a menționat Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial

 

Mihailo Podolyak: Rusia ar putea folosi arme chimice sau biologice în Ucraina

 

Potrivit lui Podolyak, în ciuda faptului că „pentru oricine în lume este clar că toate declarațiile publice rusești sunt lipsite de temei și false (și asta în ciuda cheltuielilor extravagante pentru lobby și propagandă), Rusia a încercat să prezinte noi fapte presupuse a fi fost descoperite în legătură cu activitatea militară și biologică a SUA în Ucraina“.

"Prostii? Da, dar Rusia nu mai folosește logica de mult timp. Acesta este motivul pentru care SUA și majoritatea absolut covârșitoare a statelor membre ale Consiliului de Securitate al ONU au respins acuzațiile rușilor. Din nefericire, chiar și la ONU nu  exclude astăzi că informarea rusă despre laboratoarele biologice poate fi una dintre etapele probabile de pregătire a grupului de șoimi de la Kremlin pentru posibile operațiuni biologice/chimice în Ucraina", a subliniat Podolyak.

După cum a raportat anterior UNIAN, Federația Rusă a răspândit dezinformări cu privire la armele de distrugere în masă din Ucraina. Ministerul ucrainean de Externe a calificat declarațiile Federației Ruse privind crearea de arme biologice în Ucraina drept dezinformare și provocare.

De asemenea, Ministerul ucrainean al Sănătății a dezmințit informațiile răspândite de presa de propagandă rusă despre presupusa "curățare de urgență a urmelor programului militar-biologic finanțat de Ministerul Apărării al SUA" și "distrugerea agenților patogeni deosebit de periculoși" și a precizat că pe teritoriul Ucrainei nu există laboratoare americane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel