Rusia anunță că-și va „reduce drastic” activitatea militară din zona Kievului. Ucraina confirmă retragerea trupelor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rusia anunță că-și va „reduce drastic” activitatea militară din zona Kievului. Ucraina confirmă retragerea trupelor. FOTO: photo.unian.info
Rusia anunță că-și va „reduce drastic” activitatea militară din zona Kievului. Ucraina confirmă retragerea trupelor. FOTO: photo.unian.info

Rusia anunță că își va „reduce drastic” activitatea militară în zona Kiev, confirmand astfel informațiile forțelor ucrainene care susțin că „anumite forțe” se retrag din capitală.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat marți că „anumite unități” ale armatei ruse se retrag de pe fronturile de luptă din capitala Kiev și din orașul Cernihiv, din nord, scrie Știrile PRO TV.

Concomitent, ministerul rus al Apărării a anunțat că va „reduce drastic” activitatea militară din Kiev și Cernihiv, potrivit The Guardian.

„Inamicul rus nu și-a îndeplinit obiectivul operațiunii sale ofensive”, a spus marți Statul Major al Ucrainei într-o postare pe Facebook.

Cu toate acestea, a avertizat că există un „risc ridicat” ca trupele ruse să atace infrastructura militară și civilă.

 

Rușii nu reușesc să facă rost de noi soldați 

 

Armata rusă, susține sursa citată, se străduiește să-și consolideze forțele și să aducă noi soldați, din cauza „refuzului personalului de a participa la așa-numita operațiune specială”, dar „nu sunt capabile să angajeze nici măcar un batalion-grup tactic”.

În cea de-a 34-a zi a invaziei ruse, „eroica” rezistență ucraineană „desfășoară o operațiune de apărare în direcțiile de est, sud-est și nord-est” pentru a reține inamicul în toate direcțiile și, în unele direcții, pentru a-i deplasa, se mai spune în ostarea Statului Major ucrainean.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel