Rusia amenință România, după expulzarea diplomatului rus: "Vom da un răspuns adecvat" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Rusia răspunde României, după ce țara noastră a luat decizia de a expulza un diplomat rus care ar fi transmis informații confidențiale Moscovei de la un spion de naționalitate română. 

Agenţia oficială de presă RIA Novosti informează că Rusia a transmis un mesaj prin purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. 

"Rusia va da un răspuns adecvat", a afirmat Zaharova, citată de RIA Novosti.

Cu puţin timp înainte, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunţat că un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României.



Spionul din România

 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), autoritățile române au luat această decizie deoarece persoana în cauză ar fi desfășurat activități contrare prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.

Anunțul autorităților din București a venit după ce Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) București a anunțat vineri arestarea preventivă a unui cetățean român, acuzat de trădare. Acesta ar fi trimis Ambasadei Rusiei din București imagini cu obiective militare românești sau aparținând NATO situate lângă Tulcea, precum și imagini cu un convoi militar care se îndrepta spre Ucraina.

Reținerea cetățeanului român a fost menționată de publicația Izvestia în contextul expulzării unui diplomat rus din România.

În aprilie, președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev în funcția de ambasador al Federației Ruse în România, înlocuindu-l pe Valeri Kuzmin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel