Rusia a lovit un bloc de locuințe de cinci etaje în Donețk. Se caută supraviețuitori printre dărâmături 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata rusă a lovit cu rachete un bloc de locuințe din regiunea Donețk. 

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 30 ar putea fi prinse sub ruine după ce rachete ruseşti Uragan au lovit sâmbătă seara un bloc cu cinci etaje în oraşul Ceasiv Iar, în regiunea Doneţk din Ucraina, provocând prăbuşirea imobilului, a indicat guvernatorul Pavlo Kirilenko pe Twitter, potrivit Reuters.

Guvernatorul a afirmat că şase persoane au fost confirmate decedate, iar alte cinci rănite.

Potrivit unor informaţii din partea rezidenţilor, există temeri că cel puţin 34 de persoane ar putea fi prinse printre ruine, a adăugat Kirilenko.

Andrii Iermak, şeful cancelariei preşedintelui Volodimir Zelenski, a acuzat într-o postare pe Telegram ''un alt atac terorist rus'', adăugând că Rusia ar trebui desemnată ca ''stat sponsor al terorismului''.

Un proiect de lege în acest sens a fost depus de doi senatori americani, care, în timpul unei vizite la Kiev joi, s-au arătat încrezători că propunerea va fi adoptată.

Rusia, care afirmă că întreprinde o ''operaţiune militară specială'' de demilitarizare a Ucrainei, neagă că ar viza civili.

 

Armata rusă a lovit la începutul lunii un alt bloc de locuințe din Odesa

 

Reamintim că armata rusă a mai lovit un bloc de locuințe, chiar la 1 iulie. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că tirurile ruseşti cu rachete asupra unei clădiri de locuinţe din regiunea sudică Odesa nu a fost un accident, relatează DPA.

Acesta a fost un tir cu rachetă ţintit al Rusiei, un act de teroare al Rusiei împotriva oraşelor şi satelor ucrainene, împotriva poporului ucrainean, adulţi şi copii, a declarat Zelenski după o întâlnire cu premierul norvegian Jonas Gahr Store, vineri, la Kiev, potrivit agenţiei ucrainene Interfax.

Racheta utilizată a fost de fapt concepută pentru a lovit portavioane sau alte nave de război, a spus el.

În timpul nopţii, trei rachete ruseşti au lovit o clădire de locuinţe şi un sanatoriu aflate la circa 40 km sud-vest de portul Odesa. Potrivit apărării antiaeriene, cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 39 rănite.

Store s-a deplasat în Ucraina direct de la summitul NATO de la Madrid, a relatat agenţia norvegiană de ştiri NTB. Înainte de întâlnirea cu Zelenski, premierul norvegian a vizitat regiunea Cernigov, după care a anunţat un sprijin financiar de un miliard de euro în anii 2022 şi 2023.

Banii vor fi folosiţi pentru ajutor umanitar, reconstrucţie, dar şi pentru armament. Premierul norvegian a spus că este un mod de a sprijini lupta ucrainenilor pentru libertate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel