Rusia a atacat Ucraina: explozii în mai multe orașe. NATO: "Un atac lipsit de raţiune"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat, joi dimineaţă, "atacul lipsit de raţiune" lansat de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, asupra Ucrainei. 

"Este vorba despre un atac lipsit de raţiune. Sunt periclitate nenumărate vieţi ale civililor. Este vorba despre o gravă încălcare a dreptului internaţional şi de o gravă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice", a declarat Jens Stoltenberg.

Reprezentanţii Alianţei Nord-Atlantice se vor reuni de urgenţă pentru a discuta despre "noua agresiune a Rusiei", a precizat Stoltenberg.

"Condamn cu fermitate un atac temerar şi neprovocat al Rusiei asupra Ucrainei, care pune în pericol vieţile a nenumăraţi civili. Încă o dată, în pofida avertismentelor noastre repetate şi a eforturilor neîncetate în favoarea diplomaţiei, Rusia a ales calea agresiunii împotriva unui stat suveran şi independent.

Aliaţii din cadrul NATO se vor reuni pentru a reacţiona la consecinţele acţiunilor agresive ale Rusiei. Suntem alături de poporul ucrainean în acest moment teribil. NATO va face tot posibilul pentru protejarea şi apărarea tuturor statelor membre", a subliniat Stoltenberg,  citează Mediafax.

Vezi și: Klaus Iohannis, mesaj important pentru români după ce Rusia a atacat Ucraina

CNN: Trupe ruse au pătruns în Ucraina din Belarus

 

Trupe şi vehicule militare blindate ruse au pătruns, joi dimineaţă, în Ucraina dinspre Belarus, afirmă surse locale citate de postul de televiziune american CNN.

Conform surselor citate, numeroase tancuri au pătruns în Ucraina venind dinspre Belarus pe la punctul de frontieră Senkivka. Deocamdată, informaţia nu poate fi confirmată din alte surse.

Conform agenţiei Belta, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit joi dimineaţă cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Rusia a mobilizat, în ultimele săptămâni, aproximativ 30.000 de militari în Belarus, iar Moscova susţinea că trupele ruse participau la "exerciţii militare".

Ministrul ucrainean al Apărării afirmă că armata ripostează la atacul Rusiei

 

 Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a afirmat, joi dimineaţă, că armata ucraineană ripostează la atacurile Rusiei, susţinând că, deocamdată, "situaţia este sub control".

"Inamicul a lansat atacuri intense de artilerie asupra unităţilor noastre din estul ţării, precum şi asupra centrelor de comandă şi control şi a aeroporturilor militare din alte regiuni ale ţării", a declarat Oleksiy Reznikov, citat de agenţia Ukrinform.

"Armata ucraineană apără teritoriul şi respinge trupele ruse. Armata noastră face tot posibilul pentru protejarea populaţiei şi pentru a nu permite pătrunderea agresorului. Situaţia este sub control", a subliniat Oleksiy Reznikov.

Rusia a lansat, joi dimineaţă, o operaţiune militară împotriva Ucrainei. Preşedintele Vladimir Putin susţine că este vorba despre o "operaţiune specială" în regiunea separatistă Donbas. Imediat după lansarea operaţiunii militare de către Rusia, au fost semnalate explozii în oraşele ucrainene Kiev, Harkiv, Kramatorsk, Dniepr, Doneţk, Mariopol şi Odesa, conform cotidianului Le Figaro.

Ministerul rus al Apărării susţine, potrivit agenţiei RIA Novosti, că armata rusă atacă doar "infrastructură militară", nu zone rezidenţiale.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel