Rusia a atacat regiunea Kiev cu drone-kamikaze

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

O persoană a fost rănită în atacuri cu drone-kamikaze iraniene împotriva oraşului Bila Ţerkva, la circa o sută de kilometri la sud de Kiev, o premieră în respectiva zonă, a anunţat miercuri guvernatorul regional, informează AFP. 

"În timpul nopţii, inamicul a efectuat lovituri cu drone-kamikaze de tip Shahed-136 împotriva (oraşului) Bila Ţerkva", a anunţat guvernatorul Oleksii Kuleba pe Telegram.

"Au avut loc şase lovituri şi explozii", a precizat guvernatorul, adăugând că o persoană a fost rănită şi infrastructuri au fost avariate în acest oraş ce avea o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori înainte de invazia rusă lansată în februarie şi care găzduieşte mai multe unităţi militare.

Comandamentul Sud al armatei ucrainene a anunţat la rândul său pe Telegram că a doborât şase drone de acest tip în timpul nopţii. Purtătorul de cuvânt al comandamentului, Natalia Gumeniuk, a precizat pentru AFP că aceste aparate au fost doborâte în districtul Mikolaiv.

Ucraina a informat în septembrie cu privire la primele atacuri ruse efectuate cu ajutorul unor drone de fabricaţie iraniană, însă acestea au vizat în principal sudul ţării, în special oraşul strategic Odesa de la Marea Neagră.

Potrivit mass-media, Iranul a livrat Rusiei sute de drone, în pofida avertismentelor Washingtonului, aliat al Kievului.

În aceeaşi zi, Ucraina a anunţat că va "reduce semnificativ" prezenţa diplomatică a Iranului pe teritoriul său, ca represalii la livrările de drone de către Teheran pentru Moscova, suprimând acreditarea ambasadorului Iranului şi "reducând considerabil" personalul diplomatic al ambasadei iraniene.

Teheranul a spus că regretă această decizie "bazată de informaţii nefondate, difuzate de propaganda din mass-media străine" împotriva Iranului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel