Rusia, 15.000 de soldați uciși în Ucraina în două luni. "Aceleași pierderi ca în nouă ani de război în Afganistan"

Alexandra Curtache |
Data publicării:

În nouă săptămâni de război, Rusia a suferit aceleași pierderi ca și în războiul de nouă ani din Afganistan. Potrivit lui Ben Wallace, secretarul american al Apărării, 15.000 de soldați ruși au fost uciși în timpul "operațiunii speciale" a lui Putin în Ucraina.

În timpul războiului din Afganistan, care a durat din 1979 până în 1989, aproximativ 14500 de soldați sovietici și-au pierdut viața, după cum scria The Atlantic în 2014. Potrivit multor istorici, această debandadă a fost scânteia care a provocat căderea Uniunii Sovietice.

Același tip de pagube ar avea loc în Ucraina: "Un eșec al ministrului rus al apărării la toate nivelurile", a explicat Wallace, raportând în fața Camerei Comunelor din SUA. El a amintit, de asemenea, de scufundarea vasului Moskva, "al doilea activ naval rusesc cheie de la începutul invaziei". Rusia a ratat până acum toate obiectivele". 

Potrivit estimărilor SUA, peste două mii de vehicule militare au fost pierdute de trupele rusești: tancuri și vehicule blindate au fost distruse sau capturate, în timp ce cel puțin 60 de elicoptere au fost pierdute. 

 

Estimări Kiev: 22.100 de soldați ruși au fost uciși

 

Cel puțin 22.100 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei, potrivit armatei de la Kiev. În ultimul bilanț actualizat al pierderilor suferite de Moscova până în prezent, armata mai precizează că, după 62 de zile de conflict, au fost doborâte 184 de avioane de luptă, precum și 154 de elicoptere și 205 drone.

În plus, forțele Kievului susțin că au distrus 918 tancuri rusești, 416 piese de artilerie, 2.308 vehicule blindate de transport de trupe, 4 sisteme de rachete balistice, 149 de lansatoare de rachete, 8 nave, 1.643 de vehicule, 76 de cisterne și 69 de unități de apărare antiaeriană și 31 de unități de echipamente speciale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel