Rulouri umplute cu cremă de vanilie - Un desert gustos și simplu pentru toate gospodinele

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rulouri umplute cu cremă de vanilie - Un desert gustos și simplu pentru orice gospodină /Foto: Captură video youtube
Rulouri umplute cu cremă de vanilie - Un desert gustos și simplu pentru orice gospodină /Foto: Captură video youtube

Aceste rulouri umplute cu cremă de vanilie sunt un deliciu absolut și vor aduce un zâmbet pe fețele celor care le degustă. Savurați-le cu plăcere alături de cei dragi! 

Rulourile umplute cu o cremă bogată de vanilie sunt o delicioasă încântare pentru papilele gustative. Ușor de preparat și cu un aspect atractiv, aceste rulouri vor impresiona cu siguranță orice iubitor de deserturi. Folosind ingrediente de calitate și urmând cu atenție pașii, veți obține un desert perfect pentru orice ocazie.

 

Rulouri umplute cu cremă de vanilie - Ingrediente

 

Pentru aluatul de rulouri:

- 300 g făină albă

- 10 g drojdie proaspătă

- 50 g unt nesărat, topit

- o lingură zahăr

- 150 ml lapte călduț

- un ou

- 1/2 linguriță sare

Pentru crema de vanilie:

- 500 ml lapte integral

- 4 gălbenușuri de ou

- 150 g zahăr

- 40 g făină

- o lingură extract de vanilie

- Un praf de sare

Pentru glazură:

- 100 g zahăr

- 100 ml apă

- Coaja rasă de la o lămâie

 

2. Rulouri um... (rulouri-2_16036500.png)

 

Rulouri umplute cu cremă de vanilie - Rețeta pas cu pas

 

1. Pregătirea aluatului de rulouri: Într-un castron mare, amestecați drojdia și zahărul în laptele călduț și lăsați să stea timp de 5-10 minute până când se formează o spumă. Adăugați făina, untul topit, oul și sarea în amestecul de drojdie și lapte. Frământați bine până când obțineți un aluat moale și elastic. Acoperiți castronul cu un șervet curat și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

2. Pregătirea cremei de vanilie: Într-un vas, amestecați gălbenușurile de ou cu zahărul până când obțineți o compoziție omogenă. Adăugați făina și sarea în compoziția de ou și amestecați bine. Încălziți laptele într-un vas până când începe să dea în clocot. Turnați treptat laptele fierbinte peste amestecul de ou, amestecând în continuu. Puneți vasul pe foc mic și continuați să amestecați până când compoziția se îngroașă și devine o cremă fină. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine. Lăsați crema să se răcească.

3. Umplerea rulourilor: Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină, formând un dreptunghi cu o grosime de aproximativ 0.5 cm. Răspândiți uniform crema de vanilie pe suprafața aluatului. Rulați aluatul strâns, formând un cilindru lung. Tăiați cilindrul în rulouri de aproximativ 5 cm lungime.

4. Coacerea și glazurarea: Așezați rulourile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să crească timp de încă 30 de minute. Încălziți cuptorul la 180°C și coaceți rulourile timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii. În timp ce rulourile se răcesc, pregătiți siropul de glazurare. Într-un vas, amestecați zahărul, apa și coaja de lămâie și fierbeți timp de 5 minute. Glazurați rulourile cu siropul preparat și lăsați-le să se răcească complet înainte de a le servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel