Roșii coapte cu brânză mozzarella și parmezan. Rețeta italiană de succes, care îți lasă gura apă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Roșii coapte cu brânză mozzarella și parmezan. Rețeta italiană de succes care îți lasă gura apă / Foto: Captură video youtube
Roșii coapte cu brânză mozzarella și parmezan. Rețeta italiană de succes care îți lasă gura apă / Foto: Captură video youtube

Roșiile coapte cu brânză mozzarella și parmezan sunt un aperitiv atât de simplu, dar incredibil de delicios. Au întotdeauna un succes răsunător și sunt pur și simplu prea gustoase și proaspete. 

Roșiile la cuptor cu brânză sunt cel mai simplu tip de aperitiv sau garnitură pe care îl poți face. Iar combinația este cu atât mai bună dacă vei adăuga și busuioc.

Dacă urmează să ai parte de o vizită cu invitați numeroși, sau vrei doar să te bucuri de recolta ta de roșii din grădină, acest preparat este răspunsul. Roșiile la cuptor cu brânză sunt exact ceea ce trebuie pentru a completa o masă perfectă! Pur și simplu tăiați roșiile, acoperiți-le cu brânză și băgați-le în cuptor. În cel mai scurt timp, aceste roșii mici și gustoase sunt gata de mâncat.

Roșiile la cuptor cu mozzarella și parmezan sunt un aperitiv perfect  și simplu pentru orice ocazie! 

 

Roșii la cuptor cu mozzarella și parmezan

 

Aceste roșii la cuptor cu brânză sunt pur și simplu prea gustoase! Nu te vei sătura niciodată de aroma proaspătă a acestor ingrediente simple. Mozzarella și parmezanul sunt cele mai bune brânzeturi de adăugat la roșiile proaspete, pentru că este atât de clasic italian. Iar italienii știu cu siguranță cum să facă un fel de mâncare simplă, dar delicioasă!

Nu poți da niciodată greș cu roșii coapte, brânză rasă și ierburi proaspete. 

 

Roșii la cuptor cu mozzarella și parmezan - Ingrediente

 

- 4 roșii tăiate felii
- 225 grame de brânză mozzarella mărunțită
- 225 grame de brânză parmezan mărunțită
- 10 grame de busuioc proaspăt tocat
- ulei de măsline

 

Cum se prepară roșiile la cuptor

 

Gătitul roșiilor la cuptor este cel mai bun mod de a obține întreaga savoare. Coacerea roșiilor le scoate în evidență dulceața și le face foarte suculente. Trebuie doar să tai o roșie coaptă și să așezi feliile pe o tavă de copt.

Apoi, am adăugat multă mozzarella și parmezan pe feliile de roșii. Se acoperă fiecare roșie cu un strat sau parmezan și apoi un strat sau mozzarella. După se presară un strop de busuioc proaspăt și puțin ulei de măsline.

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Coaceți la cuptor timp de 8-10 minute sau până când brânza se topește și face bule.

Opriți cuptorul și rumeniți-le 2-3 minute pentru a rumeni brânza. Se servește imediat. Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel