Românul care a ucis un om al bisericii chiar în lăcașul de cult venise în Spania la cules de măsline: Avea antecedente similare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Românul de 33 de ani, arestat la sfârșitul lunii trecute după ce a înjunghiat un om al bisericii în Jaen, Spania, venise de curând în regiune pentru a munci la cules de măsline. Potrivit unor surse din poliție, bărbatul avea antecedente de fapte similare, comise în 2017 în Spania dar și în alte țări europene.

Francisco Zúñiga, în vârstă de 52 de ani, era sacristanul bisericii Consolación din Alcalá la Real, un oraș din zona Jaen din Spania. El a fost condus astăzi pe ultimul drum după ce, vineri seară,a fost înjunghiat mortal de un român în vârstă de 33 de ani. 

Potrivit unor surse citate de presa spaniolă, românul, deși venise la cules de măsline în zonă, obișnuia să cerșească la ușile bisericii Constelation, unde lucra bărbatul. După ce paraclisierul îi făcuse observație tânărului cu privire la purtarea măștii, în timpul zile, seara agresorul s-a înarmat pentru a se răzbuna pentru acest reproș și a așteptat ca sacristanul să iasă din lăcașul de cult pentru a-l înjunghia pe la spate.

Bărbatul a fugit de la fața locului după ce a comis teribila faptă, dar Poliția Locală din Alcalá la Real l-a arestat două ore mai târziu, când a mărturisit crima. El încercase să se refugieze în casa altor conaționali care locuiesc în același oraș. Surse ale anchetei au declarat pentru El Pais că deținutul, care a ajuns la Alcalá ca muncitor sezonier pentru campania de măsline, avea antecedente de înjunghieri și atacuri similare în alte țări europene și, de asemenea, în 2017, în orașul cordobez Adamuz.

Românul  a fost deja pus la dispoziția instanțelor din Alcalá la Real, care după ce i-au luat o declarație, au a ordonat închisoarea sa, potrivit surselor din dosarul consultat de Europa Press.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel