Românii, victime ale escrocheriilor care vizează programul Diversity Visa. Ambasada SUA avertizează: „Nu furnizați datele“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București avertizează asupra unor escrocherii care vizează programul Diversity Visa.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA, în ultimele zile un număr mare de persoane au fost contactate prin e-mail pentru a fi înștiințate că au fost selecţionate în programul Diversity Visa cerându-li-se să completeze formulare cu datele lor personale.

„Nu furnizaţi datele dumneavoastră personale unor pretinşi <consultanţi de viză>, care încearcă să vă păcălească oferindu-vă asistenţă contra unor sume de bani”, transmit reprezentanții Ambasadei.

Aceștia reamitesc că pentru programul Diversity Visa participarea a avut loc în perioada 6 octombrie - 9 noiembrie 2021, potrivit Mediafax.

Reprezentanții Ambasadei spun că singurul mod de a afla dacă o persoană a fost selectată este să verifice personal, după 7 mai 2022, pe pagina oficială de internet a Departamentului de Stat la: https://dvprogram.state.gov/

Recent, trei bărbați din România, în vârstă de 41, 44 și, respectiv, 48 de ani, au fost arestați în Viena, la scurt timp după o ce au înșelat un cuplu, care vindea mondede de aur.  

Austria. Trei români,arestați în Viena când au vrut să cumpere monede de aur

 

Agenții Grupului operativ pentru combaterea criminalității stradale (EGS) au observat, miercuri, o mașină în Salusgasse din Donaustadt în care se aflau trei bărbați.

În jurul orei 18.00, cei trei s-au întâlnit cu un cuplu, cu care stabilise o întâlnire. Un bărbat și o femeia, care vindeau opt ​​monede de aur, pe o platformă de internet, au fost contactați de cei trei români, potențiali clienți.

Vânătorii și clienții români au convenit asupra unui preț de achiziție de 5.000 de euro și au stabilit o întâlnire la Donaustadt, unde ofițerii, care luptă împotriva criminalității stradale (EGS Vienna), au observat mașina suspectă, scrie  bvz.at.

După ce vânzătorii au primit suma de 5.000 de euro, escrocii le-au sugerat să pună suma într-un plic. Într-un moment de neatenție a vânzătorilor, românii au înlocuit cei 5.000 de euro cu o bancnotă de 100 de euro și 46 de bancnote de câte un dolar.

În acel moment, poliția a intervenit. În timpul interogatoriului, suspecții au recunoscut că au călătorit din România în Austria, în urmă cu câteva săptămâni, pentru a face bani cu această escrocherie. Potrivit declaraților, românii au reușit de două ori să câștige ban, înșelând peroane de bună credință. Prin urmare, românii au fost duși într-un centru de detenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel