Românii veniți din străinătate ar putea fi băgați din nou în izolare. Arafat: "Va fi aprobat cât mai repede"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
raed_arafat
raed_arafat

Românii care revin din străinătate au scăpat cel puțin pentru moment de obligativitatea intrării în izolare sau carantină. Raed Arafat spune că este doar o chestiune de moment, iar vidul legislativ va fi reparat foarte curând, iar românii care vin din țări cu grad mare de infectare vor fi din nou obligați să intre în izolare. 

Decizia CCR care a declarat carantinarea și izolarea ilegale a golit spitalele și centrele de carantinare. Raed Arafat spune însă că se va găsi o soluție foarte rapid. 

"La acest moment izolarea sau carantinarea rămân ca și recomandare. Se lucrează la proiectul de lege care să corecteze aceste chestii și să-l vedem cât mai repede aprobat. Singura soluție este să se emită o nouă lege care să stabilească aspectele care au fost considerate că nu sunt clare în legea actuală. Recomandarea este ca persoanele care vin în țară să meargă în autoizolare, dar dacă refuză și se amestecă cu populația și aveau boala și apoi se depistează contacți care sunt pozitivi poate fi pusă în mișcarea acțiunea penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor," a anunțat Raed Arafat la Digi 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel