Românii din Veneția au sărbătorit Paștele pe stradă, în fața bisericii închise / FOTO

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: veneziatoday.it
Sursă foto: veneziatoday.it

Sute de credincioși stabiliți în Veneția au fost nevoiți să participe la slujba de înviere, pe stradă, în fața bisericii închise.

Sâmbătă, sute de credincioși din diverse comunități ortodoxe est-europene s-au adunat în stradă pentru a sărbători Paștele alături de părintele Anatolie Bitca. În fruntea acestora se aflau moldoveni, români, georgieni, ucraineni și ruși, care și-au desfășurat ritualurile religioase în fața porților închise ale bisericii neogotice din Mestre. Deși situația a fost dificilă, credincioșii au reușit să aducă în stradă spiritul sărbătorii pascale, chiar și în fața obstacolului reprezentat de lipsa accesului la lăcașul de cult.

Credincioșii speră că în viitor autoritățile le va permite accesul în biserică

 

Conflictul care a dus la această situație a avut rădăcini în criza dintre grecii ortodocși din Veneția și comunitățile ortodoxe est-europene, exacerbându-se odată cu expirarea termenului de folosință a bisericii din parcarea fostului spital Umberto I. Decizia judecătorească din iulie 2023 a confirmat dreptul grecilor de a administra biserica, iar schimbarea conducerii religioase a agravat tensiunile. Astfel, părintele Anatolie și credincioșii săi au fost nevoiți să-și găsească alt loc pentru practicarea credinței lor.

2. Sursă foto... (romanii-din-venetia_19107200.jpg)

Citește și: Primarul orașului Aylesbury a participat la slujba de înviere alături de comunitatea românească. ”L-au primit cu bucurie”/ FOTO-VIDEO

În ciuda eforturilor lor, comunitatea a rămas înstrăinată de spațiile sacre și a fost nevoită să-și sărbătorească Paștele în aer liber. Cu toate acestea, credincioșii au continuat să își exprime dorința de a se întoarce în biserica lor tradițională, sperând că autoritățile își vor reconsidera deciziile și le vor permite accesul în lăcașul de cult.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel