Românii din străinătate trimit pachete rudelor din țară: "Ulei, jambon. Am avut cereri și de șuruburi, dibluri"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Românii din străinătate le trimit rudelor din țară tot felul de daruri. Lista e lungă și diversă. 

Cutii nenumărate cu ton, sticle cu ulei de măsline dar și băuturi, brânzeturi, cafea și tot felul de dulciuri! Sunt darurile pe care le primesc românii cu rude și amici în străinătate. 

Sunt, aparent, aceleași produse pe care le pot cumpăra și de aici. Totuși, expeditorii insista că în țara de adopție, găsesc deseori mărfuri de calitate mai bună și la prețuri mai mici cât să merite și costurile pentru transport.

După aproape 20 de ani în Pamplona, Spania, Ema adună într-o listă de prin februarie dorințele rudelor din Teleorman.

”Eu cred că toți trimitem dulciuri, un ulei de măsline care e mult mai ieftin și mai bun aici, jambon... am avut cereri din partea familiei și de șuruburi, care par mai ieftine... dibluri. De aici se poate trimite orice!, spune Ema Loredana Badea, potrivit Știrile ProTV.  

Și totuși, în relatările românilor din lumea largă apar aceleași cuvinte-cheie- ulei de măsline, ton, cafea, brânzeturi scumpe și dulciuri. Care- mai ales în Italia, Spania și Franța- sunt într-adevăr, cam cu 15 la sută mai ieftine. Cei care trimit alimente congelate și perisabile stau cu mare grijă până sunt anunțați că au ajuns.

Unii români trimit colete ca pe vremuri

 

Unii dintre românii plecați peste hotare trimit coletele ca pe vremuri… învelite în cearceafuri brodate și cusute cu ață sau în sacoșe de rafie. Majoritatea pachetelor au plecat de la expeditori înainte de floriile ortodoxe, pentru că durează cam o săptămână să ajungă din comunitatea europeană. Deși există și poșta rapidă, care face traseul în 4 zile.

Deseori, străbat continentele colete expediate simultan din ţară şi străinătate. Cristian, medic veterinar, trimite mezeluri uscate și caș măturat, apoi așteaptă...

Cristian Mușetescu: ”Avem o verișoară care este peste ocean. Din Canada am primit un whiskey și un sirop de arțar. Și din Canada am primit mai multe cadouri, haine”.

Mii de pachete au plecat deja de la noi, fie prin firme de curierat, fie cu microbuze şi autocare spre ţările unde sunt mari comunităţi de romani, Italia, Spania şi germania. Coletele conţin tradiţionale.

Florin Gabriel Bulumac: ”Românii trimit din România în afară... de la miez de nucă, pufuleți și chiar mături”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel