Românii din străinătate au trimis 91 de milioane de euro în ţară în primul trimestru, în creştere cu 33%

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Datele arată că, în primul trimestru al acestui an, românii de peste hotare au trimis în ţară 91 de milioane de euro, cu 33% mai mulţi bani decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat.

Un român care lucrează sau s-a stabilit în afara graniţelor ţării a trimis, în primul trimestru al anului 2022, în medie, 1.353 euro/ utilizator către familie sau apropiaţii din ţară, iar de Paşte (14-27 aprilie 2022), valoarea medie a sumelor trimise (remitenţe) a fost de aproximativ 723 euro/ utilizator.

Deşi în UE rata inflaţiei a ajuns la 7,4% (7,8% în zona euro), iar Marea Britanie a înregistrat una dintre cele mai ridicate rate ale inflaţiei din ultimii 30 de ani, de peste 7%, diaspora românească a continuat să trimită bani în ţară, efectuând mai multe tranzacţii decât în primele trei luni ale anului (81% mai mult faţă de 1 ianuarie - 31 martie 2021).

Sumele trimise către România, în primul trimestru al anului, prin remiteri personale, s-au ridicat la 91 milioane euro, reprezentând o creştere cu 33% faţă de anul 2021, potrivit datelor analizate de o bancă.

Cei mai mulţi bani trimişi au provenit de la utilizatorii din Marea Britanie (76%), iar în top 10 ţări de provenienţă a remitenţelor mai figurează Germania, SUA, Elveţia, Olanda, Irlanda, Ungaria, Franţa, Norvegia, Danemarca.

 

Cea mai mare creştere a sumelor - categoria de vârstă 18-24 de ani



În ceea ce priveşte repartiţia pe segmente de vârstă, în funcţie de sumele totale transmise în România, pe primul loc se află categoria 25-34 de ani (41%), urmată de 35-44 de ani (33%), 45-54 de ani (13%) şi 18-24 de ani (11%).

Cea mai mare creştere a sumelor totale trimise către familiile din ţară a fost remarcată pentru categoria de vârstă 18-24 de ani, pentru care volumul total al remiterilor către România s-a dublat, în primele trei luni ale anului 2022, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021.

În ceea ce priveşte remiterile de bani în perioada Paştelui (14 - 27 aprilie 2022), suma medie trimisă a fost de 723 euro/ utilizator, iar cel mai mare volum al remitenţelor a fost realizat de românii stabiliţi în Marea Britanie (peste 10,5 milioane euro), urmaţi de cei din SUA (2,2 milioane euro).

Au mai trimis bani către familiile din ţară şi românii stabiliţi în Germania, Elveţia, Olanda, Irlanda, Franţa, Norvegia, Spania şi Danemarca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel