Românii din Franța sprijină Ucraina. Ambasadorul Luca Niculescu: „Bunătatea și generozitatea dumneavoastră oferă o speranță vecinilor ucraineni”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasada României de la Paris a organizat o întâlnire cu membrii comunității românești din Franța, pentru a sprijini și mobiliza eforturile de strângere de fonduri și ajutoare umanitare pentru Ucraina și refugiații ucraineni din România.

Apelul Ambasadei către românii din Franța a avut un adevărat succes. Multe asociații de români sau formațiuni politice se oferiseră voluntare pentru a sprijini ucrainenii. Astfel, cei mai mulți dintre românii de la Paris au venit în ajutorul celor aflați în situații extrem de dificile în aceste zile, ca urmare a invaziei ruse asupra Ucrainei, o agresiune ilegală, neprovocată și nejustificată.

Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța a mulțumit participanților pentru mobilizarea rapidă exemplară și pentru solicitudine. Acesta a purtat un discurs impresionant despre puterea de mobilizare a românilor pentru a-i proteja pe frații ucraineni, cât și despre demersurile, ministrului de externe și altor oficiali români privind această criză. Luca Niculescu a relevat mai ales coordonarea și cooperarea euro-atlantică.

 

Două transporturi de ajutoare umanitare au fost trimise spre Ucraina

 

A menționat că, prin intermediul platformei „Ucraina - Împreună ajutăm mai mult”, accesibilă de pe site-ul Guvernului României, au fost colectate și organizate deja două transporturi de ajutoare umanitare.

„În aceste zile extrem de dificile pentru Ucraina, bunătatea și generozitatea dumneavoastră, a românilor de aproape sau mai departe de frontieră, sunt impresionante și oferă o speranță vecinilor noștri ucraineni că pot petrece următoarele zile, săptămâni în siguranță și demnitate”, a mulțumit ambasadorul Luca Niculescu celor prezenți.

Discuțiile cu participanții la întâlnire au facilitat identificarea unor soluții concrete pentru ca inițiativele din Franța să poată ajunge la cetățenii ucraineni din România. Mai exact, s-au coordonat în timp real pentru organizarea cât mai eficientă a resurselor. Asociații franceze renumite, precum ”Secours Populaire”, au participatla reuniunea de la ambasada României, oferindu-și sprijinul pentru ajutorarea refugiaților din România.

 

Scopul lor este de a ajuta Ucraina pe cât mai multe planuri

 

Lucrurile pe care le au în vedere în momentul de față sunt: colectarea de produse sau medicamente în diverse puncte din Franța, organizarea transportului cu ajutorul unor companii locale, și sprijinirea administrativă , juridică, logistică sau tehnologică. De asemenea, delegatul permanent al României la UNESCO, ambasadoarea Simona Miculescu a fost și ea prezentă. Aceasta a prezentat câteva din demersurile UNESCO privind criza din Ucraina și agresiunea ilegală a Rusiei.

Ambasada României a colaborat în permanență cu ambasada Ucrainei la Paris, astfel încât acțiunile de susținere din partea comunității românești din Franța să fie cât mai utile. De asemenea, și alte instituții și organizații din România și Franța sunt implicate în aceste eforturi.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel