Cum au sărbătorit românii din străinătate Ziua Națională. În Marea Britanie, au încins o horă în centrul Londrei - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din diaspora au sărbătorit Ziua Națională a României. În Londra, aceștia au încins o horă chiar în centrul orașului. 

În Anglia, sute de persoane și-au urat „La mulți ani!”, după ce au arborat tricolorul. Iar în Italia s-au îmbrăcat în straie tradiţionale și au organizat mai multe spectacole, unde au răsunat colinde.

Chiar dacă nu au avut liber de la muncă pe 1 decembrie, mulți români de peste hotare au vrut să marcheze ziua țării lor. În Londra, peste 500 de români s-au îmbrăcat în tricouri, geci și hanorace albe pe care le-au vopsit în culorile tricolorului și au cântat împreună și s-au bucurat de revedere.

Împreună au defilat cu câteva mașini pe podul Westminster Bridge şi au trecut prin fața Big Ben-ului, în drumul lor spre roata Londrei - unde au încins o horă, potrivit Știrile Pro TV.

VIDEO

 

@tovarasii_ La mulți ani, România! ????????❤️ #londoneye #romania #1decembrie #ziuanationala #romani #londra #viral ♬ sunet original - Tovarășii

În Italia, românii au sărbătorit trei zile la rând cu mai multe spectacole. Îmbrăcați în straie tradiţionale, au urcat pe scenă pentru că au pregătit momente speciale și au cântat melodii care le amintesc de casă.

În Biserica San Pietro din Vatican un grup de copii cu părinţi români a interpretat mai multe colinde.

Iar pe străzile din Roma, Patricia a cântat la nai și a fost aplaudată de trecători.

Alte comunități de români din diaspora au anunțat că vor sărbători Ziua Națională a României în weekend, când vor avea liber de la muncă, dar că au pregătit preparate tradiționale, unele aduse tocmai de acasă.

Autorităţile de la Bucureşti estimează că în jur de șase milioane de români sunt plecați în străinătate. În Italia, potrivit statisticilor oficiale, se află peste un milion de conaționali, iar în Regatul Unit, erau înregistrați 539.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel