Românii care se întorc în Italia trebuie să completeze o DECLARAȚIE. Descarcă formularul de aici

Liviu Ludovic / 25 mai 2020, 14:28 Salveaza PDF Comentarii

Românii care se întorc în această perioadă în Italia trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere. 

Ambasada României în Italia publică o serie de informații utile pentru românii care vor să mearga în Peninsulă. Printre acestea se numără și motivele pentru care o persoană poate călători spre și din Italia. Totodată, pentru a intra în Italia, este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere privind motivele călătoriei.

Descarcă de aici declarația pe proprie răspundere pentru deplasări în Italia

Descarcă de aici DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE DE JUSTIFICARE A DEPLASĂRII IN CAZUL SOSIRII IN ITALIA DIN STRĂINĂTATE

"Vă reamintim o serie de informații utile pentru cetățenii români care sosesc în Italia și pentru cei care se întorc în România:

- Până la 2 iunie, deplasările către și din Italia sunt permise doar pentru necesități dovedite de muncă, de urgență absolută sau din motive de sănătate.
- Este permisă în orice caz întoarcerea la propriul domiciliu, locuință sau reședință.
- Pentru a veni în Italia, este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere privind motivele călătoriei.
- Persoanele care intră sau se întorc în Italia din străinătate trebuie să petreacă o perioadă de 14 zile sub supraveghere sanitară și în autoizolare la domiciliu. Cu toate acestea, excepțiile la aceste reguli au fost deja extinse de la data de 18 mai.
- În cazul în care locuiți în România (sau în altă țară din afara Italiei) şi trebuie să vă deplasați către aeroport în vederea repatrierii, acest lucru este permis chiar dacă aeroportul se află într-o altă regiune.

Vă recomandăm să consultați pagina de mai jos, pentru detalii privind condițiile de intrare sau de tranzit în Italia, inclusiv excepțiile la regulile de mai sus. 

Sunt disponibile, de asemenea, modelele în format bilingv ale declarațiilor pe propria răspundere, atât pentru deplasări pe teritoriul național, necesare pentru a ajunge la frontieră, cât și pentru motivele sosirii în Italia", potrivit unui mesaj al Ambasadei României în Italia. 


[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy