România trimite echipaje de SALVATORI în Albania. ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI, a anunțat că echipaje din România se pregătesc să plece în Albania, pentru a spriji autoritățile după cutremurul de marți, 6,4 grade, care s-a soldat cu 6 morți. 

"Vom reuși să plecăm în câteva ore. Cu sprijinul colegilor de la Forțele Aeriene cu siguranță, misiunea va fi îndeplinită, echipa noastră până seara să fie acolo. Lucrurile sunt în dinamică: discuții, comunicări. La acest moment, alerta este dată în echipa noastră, deja se pregătesc, colegii de la aviație se pregătesc. Toate aspectele sunt în curs de rezolvare să plece echipa în Albania", a declarat Raed Arafat la Digi24, potrivit Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a cel puțin sașe persoane și rănirea altor 150, conform informațiilor transmise de autoritățile locale, citate de postul BBC.

Din rândul celor șase decese înregistrate până în acest moment, unul dintre acestea a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în orașul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-și salva nepotul, în orașul Thumane, unde a mai murit încă o personă. Alți trei oameni au decedat în orașul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Apărare din Albania a anunțat demersurile întreprinse de pompieri și de forțele amate pentru a salva civilii prinși sub clădirile prăbușite în orașul Durres. Conform estimărilor, mai multe persoane rănite sau decedate ar putea fi captive sub ruine.

Mișcarea seismică a fost resimțită în înreaga țară, precum și în Italia și în orașul Novi Sad din Serbia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel