România schimbă legea radarelor. Liber la crime pe șosele? Ce părere aveți? Cum este în țara dumneavoastră?

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentul din România a adoptat recent modificarea codului rutier, care prevede ca radarele să fie presemnalizate pe șosele, cu indicatoare amplasate la distanțe cuprinse între 500 și 2000 de metri de mașina poliției. 


Legea este una foarte controversată, care a dat naștere unor puternice dispute. Există o parte a populației nemulțumită de faptul că polițiștii ar sta la pândă și ar vâna șoferii, iar noua lege le-ar strica astfel polițiștilor "planul" de amenzi, iar oamenii ar fi lasați în pace. Pe de altă parte, alții  spun că prin noua lege, radarele devin practic inutile și totul va culmina cu creșterea vitezei pe drumurile publice și la accidente tot mai dese și mai grave. Totodată se invocă faptul că persoanele care conduc regulamentar nu au de ce să fie amendate. 

Chiar astăzi, grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care atrage atenţia că, după adoptarea unor modificări la Codul Rutier care vizează presemnalizarea aparatelor radar, ”numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”.

Redacția știridiaspora.ro vă invită să vă exprimați părerea: Având în vedere experiența dumneavoastră într-o țară străină, cum considerați această lege? Cum este în țara în care locuiți acum? Este o lege bună sau ar trebui întoarsă de președinte în Parlament pentru revizuire? Este bine ca radarele să fie presemnalizate? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel