România sare în apărarea Republicii Moldova. Țara noastră BLOCHEAZĂ UE

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

România a blocat planurile adoptării de către miniştrii de externe ai Uniunii Europene a recentelor concluzii ale Consiliului Afaceri Externe al UE critice la adresa Republicii Moldova, au declarat diplomaţi europeni pentru RFE/RL (Radio Europa Liberă/Radio Libertatea).

Concluziile, care trebuie aprobate în unanimitate de Consiliul Afaceri Externe, urmau să fie adoptate de miniştrii europeni fără alte discuţii în cadrul unei reuniuni la Bruxelles pe 10 decembrie.

Însă, surse diplomatice sub rezerva anonimatului au declarat pentru RFE/RL că România, sprijinită de Ungaria, s-a opus ca proiectul de text să fie votat la reuniunea din 10 decembrie. Potrivit aceloraşi surse, România ar fi luat această decizie la începutul acestei săptămâni atunci când diplomaţii UE s-au întâlnit pentru a discuta acest document.

Sursele citate au afirmat că Bucureştiul şi-a exprimat 'foarte clar' opoziţia faţă de acest text şi că la reuniunea de luni nu se va mai face nici o încercare de a introduce subiectul pe agendă.

Proiectul de text, consultat de RFE/RL, prevede că 'angajamentul faţă de principiile democratice, statul de drept şi respectarea drepturilor omului se află la baza' Acordului de Asociere UE-Republica Moldova. Însă, evenimentele din Republica Moldova începând din februarie, 'inclusiv invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinăului', au 'provocat îngrijorări semnificative' cu privire la angajamentul acestei ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel