Prima reacție a României, după ce Ungaria a anunțat că ÎNCHIDE granițele pentru străini

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul de stat Raed Arafat a avut o primă reacție din partea unui oficial al României, după ce Ungaria a anunțat că, începând cu 01 septembrie, închide granițele pentru cetățenii altor state. 

'Va fi nevoie de o coordonare și o colaborare foarte intensă cu autoritățile maghiare, mai ales în zona granițelor pentru fluidizarea traficului și găsirea unor soluții și pentru informarea corectă a populației, astfel încât să nu ajungă la graniță și să vadă că nu pot intra.

Aceste informații urmează să fie clarificate pe linie diplomatică, pe linia Ministerului Afacerilor Externe, după care populația va fi informată exact care sunt regulile. Trebuie să ne adaptăm. Trebuie să discutăm cu ei problema tranzitului. Asta e problema principală, tranzitarea", a spus Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

"Poliția de Frontieră are o cooperare foarte bună pe zonele de graniță", a mai spus secretarul de stat.

Ungaria ÎNCHIDE frontierele pentru cetăţenii străini pentru a limita răspândirea COVID-19

 

Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunţat vineri Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters.

Vezi aici detalii: Ungaria ÎNCHIDE frontierele pentru cetăţenii străini pentru a limita răspândirea COVID-19. Când intră decizia în VIGOARE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel