România, plan comun cu Republica Moldova pentru misiuni economice

Vlad Manolache / 17 iul 2018, 22:20 Salveaza PDF Comentarii

Guvernul din Republica Moldova a discutat posibilitățile extinderii parteneriatelor de afaceri moldo-române.  

Posibilităţile de valorificare a potenţialului economic al companiilor din Republica Moldova şi celor din România au fost marţi analizate la întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip şi delegaţia Uniunii Naţionale a Patronatului Român, aflată în vizită la Chişinău.

Potrivit unui comunicat al Executivului de la Chişinău, în cadrul dialogului, membrii delegaţiei au propus iniţierea unui proiect de internaţionalizare a întreprinderilor din Republica Moldova, alături de cele române, pentru a se lansa, în comun, pe pieţe de desfacere mai mari, precum cele din China sau Japonia. Aceasta va permite participarea agenţilor economici din cele două ţări la misiuni economice, târguri internaţionale şi întâlniri de afaceri.

Platforme virtuale pentru instruirea specialiștilor din domeniul IT

De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii privind realizarea unor proiecte transfrontaliere pentru mediul de afaceri moldo-român, între acestea şi crearea unei platforme virtuale pentru instruirea specialiştilor în domeniul IT. Părţile şi-au exprimat interesul şi pentru valorificarea potenţialului turistic din ambele ţări, fiind susţinută ideea elaborării pachetelor turistice comune, se spune în comunicat.

"Prim-ministrul a menţionat că Guvernul este deschis pentru aplicarea de noi programe care ar facilita dezvoltarea mediului de afaceri, precizând că propunerile expuse de reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român vor fi analizate în cadrul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. În altă ordine de idei, premierul s-a referit la iniţiativele Executivului pentru lansarea punctelor de control comun la frontiera moldo-română, eliminarea tarifelor de roaming între cele două state, precum şi la construcţia unui pod peste râul Prut", conform sursei citate. În prezent, în Republica Moldova activează 1.678 de întreprinderi cu capital românesc, statul vecin ocupând locul trei după volumul investiţiilor făcute în economia naţională.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy