România nu va participa la Eurovision 2024 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Fanii Eurovision sunt furioși pentru că au mai rămas doar 35.000 de bilete pentru marea finală
Fanii Eurovision sunt furioși pentru că au mai rămas doar 35.000 de bilete pentru marea finală

Site-ul oficial al Eurovision anunță că România nu va participa la ediția din 2024. 

Din câte se pare, ar fi vorba despre taxa care trebuie achitată, dar și cheltuielile de deplasare, cele pentru showul de pe scenă, dar și altele. Doar taxa de participare ar fi de 180 000 de euro. Totuși, site-ul oficial al Eurovision notează că există încă mici șanse ca România să poată participa dacă se achită respectiva taxă, ușile nefiind închise definitiv. 

"România este singura țară de la Eurovision 2023 care nu va participa la Eurovision 2024. Discuțiile cu TVR continuă și există șanse totuși pentru o participare," notează Eurovision World.

Prima majorare a taxei de participare a avut loc în 2023, atunci când Rusia a fost exclusă din competiție. 

Excluderea Rusiei din competiție a avut un impact semnificativ asupra taxei, în urma invaziei sale în Ucraina. Absența contribuției considerabile a Rusiei a lăsat o lacună în buget, determinând o majorare a taxelor pentru participanții rămași. De asemenea, s-a evidențiat criza costului vieții, generată în principal de creșterea prețurilor la energie ca rezultat al conflictului din Ucraina. 

Macedonia de Nord, Muntenegru și Bulgaria au anunțat în 2023 că nu mai participă din cauza taxelor mult prea mari pentru un astfel de concurs.

România și scandalul de la Eurovision 2023

 

România a fost implicată într-un scandal și anul trecut, la Eurovision 2023, atunci când a fost reprezentată de Theodor Andrei. Acesta a inclus un moment al iubitei lui în cadrul showului de pe scenă, iar multe voci au susținut că de fapt a fost un pretext pentru a o lua și pe ea la Liverpool, acolo unde a avut loc concursul. Discuțiile au avut loc în contextul în care oricum se vorbea de sume totale foarte mari pentru participarea la Eurovision.

Suma totală la care ar ajunge doar organizarea pentru țara gazdă este de 18 milioane de euro, iar sub jumătate din această sumă se obține din achitarea taxelor de participare.

Pentru acest an se discutase ca România să poată fi reprezentată la Eurovision de Theo Rose și Mira cu melodia "Ca în România".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel