România, nou punct de trecere a frontierei. Traseul rutier spre Ucraina se scurtează cu 200 de kilometri

Un nou punct de trecere a frontierei a fost inaugurat la Isaccea, județul Tulcea. Traseul rutier către Ucraina se scurtează astfel cu până la 200 de kilometri.

Prima traversare cu bacul prin noul punct de frontieră Isaccea - Orlovka (Ucraina) s-a desfășurat ieri, în județul Tulcea.  Trecerea-pilot s-a făcut atât cu autoturisme, cât şi cu o cisternă, şi nu a întâmpinat nicio problemă, astfel că autorităţile locale din ambele regiuni de frontieră şi-au exprimat încrederea că în cel mai scurt timp, punctul de frontieră va fi deveni operaţional.

Noul punct de trecere a frontierei scurtează traseul rutier către Republica Moldova şi Ucraina cu 200 de kilometri. Fluxul de trafic dinspre Ucraina spre România se va derula de pe platforma de îmbarcare/debarcare, accesul autoturismelor şi autobuzelor la cabinele de control se face pe 2 benzi, iar pentru autocamioane accesul se face din parcare. În cazul în care este necesară staţionarea vehiculelor, a fost amenajată o zonă de parcare pentru 10 autocamioane, înaintea zonelor de control.


Fluxul de trafic cu autocamioane se va relua prin accesul din parcare. În cazul în care este necesară staţionarea autovehiculelor au fost amenajate două zone de parcare, înaintea zonelor de control autovehicule şi autocamioane. După zona de control se va circula pe o platformă betonată, spre unul dintre cele două puncte de îmbarcare.

Pe sensul de intrare în România sunt amplasate 2 cabine de control vamal, iar pe sensul de ieşire sunt amplasate tot 2 cabine de control. Fluxul de trafic dinspre România spre Ucraina se va derula printr-un drum cu două benzi, de la intrarea prin punctul de racordare cu drumul public existent, până la zona de control pentru autovehicule.
Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy