România și Ungaria - RĂZBOI DIPLOMATIC după declarațiile lui Klaus Iohannis privind Ținutul Secuiesc. Parlamentul maghiar a decis

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Comitetul pentru afaceri externe al Parlamentului a adoptat, luni, o rezoluție care condamnă recentele observații „anti-minoritare” ale președintelui  Klaus Iohannis în contextul discuțiilor pe mariginea subiectului privind  autonomia Ținutului Secuiesc.

Observațiile recente ale președintelui Iohannis despre comunitatea maghiară din România ar putea fi folosite pentru a „incita la ură”, a declarat secretarul parlamentar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului, Levente Magyar, potrivit Hungary Today.

Comisia pentru Politică Externă a Parlamentului ungar a adoptat luni în unanimitate o rezoluţie prin care condamnă recentele remarci ale preşedintelui român Klaus Iohannis, pe care le califică drept "anti-minoritate", şi îşi afirmă angajamentul faţă de cauza autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

Potrivit publicației ungare, Magyar a mai spus că Iohannis i-a acuzat recent pe social-democraţii români că „luptă să le dea Transilvania ungurilor“ în timp ce guvernul român „duce o luptă eroică“ împotriva epidemiei de coronavirus.

Potrivit lui Levente Magyar, comentariile preşedintelui român sunt mai mult decât o simplă retorică de politică internă, el adăugând că acestea ar putea avea „consecinţe ample“.

 Magyar a spus că este o „tradiție românească” să „joci cartea maghiară ori de câte ori există probleme, pentru a abate atenția publicului de la problemele reale”.

Ungaria vrea să-și dezvolte legăturile cu România, a spus Magyar, adăugând că guvernul va continua să ajute comunitatea maghiară și să o protejeze de „toate formele de atacuri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel