România, gazdă în UE la eveniment pe tema migrației. Intotero, anunț

Narcis Popa / 4 sep 2018, 15:19 Salveaza PDF Comentarii
Natalia Intotero
Natalia Intotero

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a anunţat, marţi, că, sub preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, anul viitor, vor fi organizate două întâlniri pe tema migraţiei, la nivel de experţi din statele membre, iar una dintre aceste întâlniri va avea loc la Craiova.

"Pentru că se vorbeşte de preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, anul viitor, la nivelul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni vom avea două întâlniri la nivel de experţi din ţările membre ale UE pe tema migraţiei şi a reinserţiei socio-profesionale, iar una dintre aceste întâlniri, prin amabilitatea autorităţilor locale, va fi în Craiova", a declarat Intotero la Craiova, în cadrul unei întâlniri cu autorităţile locale din Dolj cărora le-a prezentat campania naţională "Informare acasă, siguranţă în lume!".

Potrivit Nataliei Intotero, campania naţională "Informare acasă, siguranţă în lume!" s-a derulat într-o primă etapă în anul 2017 la nivelul câtorva judeţe din partea de vest şi centru a ţării şi, având în vedere cazurile numeroase ale cetăţenilor români care călătoresc, muncesc sau studiază în afara graniţelor, din 2018, la nivelul Guvernului s-a decis ca această campanie să se deruleze în fiecare judeţ.

"Prima etapă a acestei campanii a fost dedicată tinerilor, aceştia fiind o categorie mai vulnerabilă, în special cei care termină clasa a XII-a şi nu reuşesc să ia bacalaureatul, iar foarte mulţi dintre ei cred că străinătatea reprezintă o alternativă şi de cele mai multe ori pleacă fără un bagaj suficient de informaţii de prevenţie, iar după un timp aflăm anumite evenimente nefericite despre unii. Pentru a doua etapă a campaniei, am apelat la sprijinul UAT-urilor din fiecare judeţ, a consiliilor judeţene şi a prefecturilor. Prin intermediul acestei campanii nu dorim să încurajăm plecarea co-naţionalilor noştri din ţară, noi dorim să facem această prevenţie", a spus Intotero.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy