România donează 11 ambulanțe Ucrainei

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Tragedie în Bistrița Năsăud: Doi copii au fost loviți puternic de o mașină. Unul dintre ei este în stare critică la spital
Tragedie în Bistrița Năsăud: Doi copii au fost loviți puternic de o mașină. Unul dintre ei este în stare critică la spital

România va dona 11 ambulanțe de tip A și B autorităților din Ucraina, în contextul gestionării situației generate de agresiunea rusă, a decis vineri Guvernul.

11 ambulanțe tip A și B din serviciile județene de ambulanță și din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență vor fi donate, în urma decizie de vineri a Guvernului, și vor intra din domeniul privat al statului român în Lviv Regional Base of Special Medical Supply din Ucraina.

„Este o donație făcută către autoritățile din Ucraina, potrivit unui memorandum pe care Guvernul l-a aprobat și a răspuns în acest fel solicitării autorităților din Ucraina de a acorda asistență internațională în contextul gestionării situației generate de agresiunea militară rusă”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, Guvernul a aprobat vineri ajutorul financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

„În privința Republicii Moldova, a fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova”, a spus Cărbunaru.

Acordul a fost semnat în februarie la Chișinău, când a avut loc ședința comună a celor două guverne.

Patru morți în atacul asupra unui centru medical din Harkov

 

Patru civili au fost uciși și alți câțiva au fost răniți în urma unor lovituri rusești asupra unui centru medical din Harkov, potrivit poliției locale, citată de BBC.

Harkov este al doilea oraș ca mărime din Ucraina și se află aproape de granița cu Rusia, în est.

"În această dimineață, în urma unui bombardament asupra infrastructurii civile cu rachete, șapte civili au fost răniți, iar patru dintre ei au murit", a declarat poliția.

Atacurile au vizat un centru medical din cartierul Osnovyansky din oraș, au precizat ei.

BBC nu a verificat independent această informație.

Forțele ruse au încercat fără succes să încerce să încercuiască Harkov, analiștii spunând că acestea sunt în criză de muniție.

Reporterul BBC spune că rezistența ucraineană din oraș i-a frustrat pe ruși, care au recurs la lovituri de artilerie, distrugând cartiere întregi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel