România, din nou în stare de URGENȚĂ? Iohannis, răspuns la întrebarea momentului

Liviu Ludovic |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, despre posibilitatea ca România să intre din nou în stare de urgență, având în vedere numărul crescut de infectări.

"Decizia reintrării în stare de urgență se poate lua doar în măsura în care specialiștii îmi spun că altă soluție. Vreau să cred că există altă soluție, că românii nu-și doresc această boală. Vreau să cred că românii vor respecta normele, în așa fel încât să nu ajungem în situația în care să nu mai putem controla răspândirea acestei boli.

Sunt încrezător că împreună vom reuși să stăpânim această epidemie rezonabil. "Rezonabil" însemnând să nu mai avem o creștere semnificativă a numărului de persoane nou infectate în perioada următoare.

Dați-mi voie să consider reintrarea în starea de urgență, care ar afecta și libertăți și drepturi civile, care ar inhiba din nou viața economică, să consider asta ca o ultimă soluție. Doar atunci când nu avem altă posibilitate să reintrăm într-o zonă de control a pandemiei", a spus președintele Iohannis, într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel