România, ACORD cu FMI. Florin Cîțu, anunț de ULTIMĂ ORĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat luni că exclude varianta unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), în condiţiile în care România a câştigat încrederea pieţei şi a investitorilor, iar necesarul de finanţare pentru acest an este acoperit în proporţie de aproape 97%.

"Exclud varianta unui acord cu Fondul Monetar Internaţional. Am arătat în acest an că, dacă ai câştigat încrederea pieţei şi a investitorilor, poţi să finanţezi un deficit mare fără să ai nevoie de instituţii financiare internaţionale. Acest deficit l-am finanţat pentru a plăti sănătatea, aceste scheme de ajutor. Am avut investiţii record, deci nu este nevoie de un acord cu FMI. Din punctul meu de vedere, nu există aceste discuţii", a susţinut Cîţu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Cîțu: Necesarul de finanţare al României, acoperit aproape 97%

 

Potrivit acestuia, necesarul de finanţare al României este acoperit aproape 97% pentru acest an.

"Am găsit acele documente prin minister când se discuta anul trecut, în septembrie, cu Fondul Monetar când, după discuţiile cu Fondul Monetar, s-a făcut acel document în Guvern unde se spunea foarte clar că nu vor creşte pensiile cu 40%. Nu avem în calcul un împrumut de la FMI. Necesarul de finanţare este acoperit aproape 97% pentru anul acesta. Deci, nu avem nicio problemă de finanţare", a mai spus Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel