Români „goniți“ din Anglia, val de înșelătorii prin metoda ”ghiulul”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Metoda ghiulul este o nouă escrocherie prin care sute de mii de români riscă să fie păcăliți. Recent, mai mulți români cu mașini cu numere de  Anglia, s-au specializat în înșelătorii prin metoda ”ghiulul” în județul Constanța.

Modul în care această escrocherie este pusă în practică este unul destul de simplu. Hoții apelează persoane cărora le comunica faptul că o rudă sau un prieten apropiat are nevoie de bani pentru că a suferit un accident grav.

„Atenție, băieții sunt cu metoda "ghiulul", au fost văzuți în acțiune în Cumpăna și Năvodari. (foto Goran Nicu) În caz că îi vedeți anunțați autoritățile“, este mesajul prin care un constănțean alertează oamenii cu privire la o „echipă“ de acest fel care a început să funcționeze în județul Constanța de câteva zile.

Români „goniți“ din Anglia, val de înșelătorii prin metoda ”ghiulul”

 

Alte persoane confirmă spusele sale: „I-am întâlnit in Navodari ieri, mi-a tăiat fata in trafic de asta am și reținut-o! (..) Am oprit si eu o data crezând ca chiar au nevoie de ajutor, erau cu un Mercedes gri, mi au spus ca nu mai au benzina si nici bani, că îmi dă ghiulul la schimb in schimbul unor bani, erau doi bărbați in jur de 40 de ani de cetățenie chipurile turca!! Bănuiesc că-s aceiași!“, comentează Raluca-Elena V, în timp ce altcineva răspunde că astăzi „erau între Murfatlar și Poarta Albă“. „Acum 5 minute își făceau numărul la IAS Kogălniceanu!“, confirmă Elena.

Se pare că metoda este veche și cu succes în altă țări.

„Am avut bucuria să găsesc o familie cu 2 copii într-o mașină, limuzină, chiar în Vancouver, Canada, să-mi ofere câteva ghiuluri pentru câteva sute de dolari! Au avut surpriza din partea mea! Și eu sunt din România, si chiar crescut pe lângă ei !!!...“, comentează Ismail D.

2. -imagine fara descriere- (metoda-ghil.PNG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel