Români deghizați în polițiști, arestați în Austria

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
20090821-PONTEDERA (PI)-BADANTI: DA OGGI PARTE LA REGOLARIZZAZIONE. Una donna con la badante.ANSA/STRINGER
20090821-PONTEDERA (PI)-BADANTI: DA OGGI PARTE LA REGOLARIZZAZIONE. Una donna con la badante.ANSA/STRINGER
Falșii polițiști circulau cu o mașină cu inscripțiile poliției austriece. Ei se foloseau de haina legii ca sa jefuiască turiști.

 

Autoritățile austriece au anunțat că au reușit să rețină doi cetățeni români în vârstă de 34 și 48 de ani care se prezentau a fi „polițiști”. Potrivit informațiilor oferite de către procurori, cei doi acționau pe autostrada A1 din Austria. Ei au reușit ca timp de câteva luni să fure nu mai puțin de 64.000 de euro de la persoanele oprite în trafic.


Metoda folosită de cei doi români era simplă. Călătoreau cu o mașină pe care era inscripționat Polizei și își alegeau victimele din trafic. De obicei opreau tiruri cu numere străine sau turiști. În momentul în care le cereau actele, cei doi aveau grijă să sustragă și sume de bani din mașini pe motiv că efectuau o inspecție de rutină.


Potrivit jurnaliștilor austrieci de la NOEN.AT, autoritățile au încercat de mai multe ori reținerea lor. În cele din urmă, o patrulă de poliție a reușit să-i identifice luni seara, chiar în timp ce se aflau „în misiune”.


Cei doi români au fost arestați pe loc. Ulterior și-au recunoscut faptele și acum așteaptă ca magistrații să decidă dacă le vor fi prelungite sau nu mandatele de arestare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel