Români arestați în Lleida pentru jaf cu violență într-un magazin de bijuterii: Au luat o tavă cu lanțuri de aur de peste 10.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Echipa de poliție judiciară a Gărzii Civile din Fraga a arestat marți, 7 martie, la Lleida, doi bărbați, de origine română, pentru un jaf cu violență comis pe 21 februarie într-un magazin de bijuterii din Fraga. Aceștia au furat o tavă cu bijuterii de peste 10.000 de euro.

Potrivit plângerii, unul dintre hoți a luat o tavă cu lanțuri de aur în valoare de peste 10.600 de euro, în timp ce celălalt hoț, care tocmai bătuse la ușă, a ținut-o deschisă pentru a putea fugi imediat.

Potrivit Guardia Civil, datorită colaborării cetățenilor și a poliției locale, a fost posibilă identificarea vehiculului folosit de hoți pentru a comite jaful. Mașina, cu numere de înmatriculare străine, a fost localizată pe 7 martie de către Guardia Urbana din Lleida, care a oprit vehiculul și a alertat Guardia Civil din Fraga.

Români arestați în Lleida pentru jaf cu violență într-un magazin de bijuterii

 

La sosirea în Lleida, ofițerii Gărzii Civile au verificat dacă ocupanții corespundeau fizic cu imaginile înregistrate de camera de supraveghere a magazinului de bijuterii și i-au arestat sub acuzația de jaf cu violență. În plus, aceștia au percheziționat vehiculul, care corespundea, de asemenea, descrierii, și au găsit obiecte legate de jaf.

Persoanele reținute sunt un locuitor din Alicante, în vârstă de 50 de ani, și un locuitor din Lleida, în vârstă de 45 de ani, de origine română. Ofițerii Gărzii Civile i-au dus pe cei reținuți la Judecătoria de Instrucție 2 din Fraga, care a dispus arestarea preventivă a ambilor.

Românii au luat o tavă cu lanțuri de aur de peste 10.000 de euro

 

Jaful a fost comis la 21 februarie. Unul dintre hoți a furat o tavă cu lanțuri de aur, în valoare de peste 10.600 de euro, în timp ce celălalt, care tocmai bătuse la ușă, a ținut-o deschisă pentru a putea fugi imediat.

Potrivit Guardia Civil, infracțiunea a fost rezolvată datorită colaborării publicului și ajutorului Poliției Locale Fraga, care a facilitat munca anchetatorilor în identificarea vehiculului folosit de hoți pentru a fugi.

Se știa că este vorba despre un autoturism cu numere de înmatriculare străine. Odată identificat, a fost introdus un semnal în baza de date a sistemului național, la care au acces toate forțele de poliție din Spania, în timp ce poliția judiciară a făcut demersuri pe lângă țara de origine a plăcuței de înmatriculare a vehiculului.

În cele din urmă, în dimineața zilei de 7 martie, a fost primit un pont de la Guardia Urbana din Lérida care informa că un vehicul fusese oprit în timpul unui control de rutină și că acesta corespundea vehiculului în cauză. Ofițerii de poliție judiciară din Fraga s-au deplasat imediat în orașul catalan, unde, după ce au verificat că era vorba de același vehicul și că ocupanții acestuia corespundeau fizic cu imaginile de pe camerele de supraveghere ale magazinului de bijuterii, au efectuat o examinare amănunțită a interiorului vehiculului și au găsit mai multe obiecte legate de jaf.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel