Româncele care au speriat Spania: „Banda Faraday“, cu peste 55 de condamnări, arestată, apoi eliberată din închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două românce, cu peste 55 de condamnări anterioare pentru furt, au fost arestate la Huesca și apoi eliberate din închisoare. Femeile au fost active în toată Spania. Ele furau din magazine, folosind niște pungi special concepute, cu care puteau trece de filtrele de securitate.

Banda de hoațe opera în toată Spania, dar a fost capturată în Huesca, după ce administratorul unui local din acest oraș a recunoscut-o pe una dintre ele, care, cu câteva zile înainte, acționase în localul său. Este vorba de banda Faraday, al cărei nume provine de la utilizarea unei pungi căptușite cu hârtie argintie ca inhibitor al sistemului de alarmă. 

Arestarea celor două  femei de origine română, cu 55 de condamnări anterioare, datează de joi după-amiază, când administratorul unui local a observat înăuntru două femei, pe care le-a recunoscut rapid. Ea a observat din întâmplare un polițist local, care nu era în timpul serviciului la linia de plată, așa că i-a raportat această informație, iar acesta a activat imediat patrulele de poliție.

 

Româncele care au speriat Spania

 

La fața locului s-au deplasat Poliția Națională și unitatea atașată Comunității Autonome Aragon, iar ambele femei au încercat să fugă, atunci când au observat prezența poliției, deși au fost interceptate de ofițeri și de polițistul local, aflat în afara serviciului.

Agenții au mai aflat că cele două femei acționau în compania unui bărbat, care a fost depistat în interiorul localului, încercând să se sustragă identificării poliției, ascunzând sticlele de băuturi spirtoase, pe care le furase anterior prin forțarea cutiilor de alarmă care le conțineau și pe care le ascunsese sub haine.

 

„Banda Faraday“, cu peste 55 de condamnări, arestată, apoi eliberată din închisoare

 

Agenții au confiscat gențile pe care le purtau aceste femei, care fuseseră special pregătite pentru a inhiba frecvența radio a alarmelor, astfel încât bunurile furate să nu fie detectate la trecerea prin linia de control. Pe de altă parte, agenții au confiscat bunurile furate, care au fost predate proprietarului lor legitim. Cei reținuți sunt acuzați de furt de bunuri în valoare de peste 1.100 de euro. 

Poliția națională consideră că cei trei reținuți constituie un grup infracțional itinerant pe întreg teritoriul Spaniei, specializat în acest tip de furturi, cu peste 50 de condamnări anterioare pentru infracțiuni contra patrimoniului. În plus, unul dintre deținuți are un ordin de expulzare emis din motive de siguranță publică. Toți cei trei români au fost aduși în fața instanței de judecată și au fost apoi eliberați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel