Românce păcălite de un fals militar american: Toate visau să se căsătorească cu el, dar au pierdut mii de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Judecătorii Curții de Apel Constanța au pronunțat o decizie definitivă în cazul unui fals militar american suspectat că ar fi înșelat mai multe femei din Constanța. Acesta le-ar fi promis căsătorie și o avere, dar, după ce le-a luat un „mărunțiș“ de câteva mii de euro, și-a cumpărat monede virtuale și s-a făcut nevăzut.

în 2020, un autor neidentificat ar fi abordat o femeie din Constanța pe reţelele de socializare, prezentându-se ca fiind militar american ce doreşte o familie cu aceasta şi care ar urma să-i trimită 1,5 milioane de euro. Iar aceasta nu a fost singura sa victimă. 

Potrivit Ziua de Constanța,  femeile ar fi fost abordate pe reţelele de socializare de un individ ce s-a prezentat ca fiind militar american, dornic să-și întemeieze o familie cu acestea. Mai mult, spun procurorii, pentru a fi credibil, falsul militar american le spunea femeilor că urma să le trimită sume mari de bani, însă acestea trebuiau să-i trimită diverse sume, în lei sau în euro, necesare în vederea livrării coletului cu bani.

În continuare, conform procurorilor, după ce conturile erau alimentate conform indicațiilor, banii erau folosiți pentru a achiziţiona criptomonede.

Românce păcălite de un fals militar american: Toate visau să se căsătorească cu el, dar au pierdut mii de euro



Inculpatul este un cetățean nigerian și a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a şase infracţiuni de complicitate la înșelăciune

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care arată că, în 2020, un autor neidentificat ar fi abordat o femeie din Constanța pe reţelele de socializare, prezentându-se ca fiind militar american ce doreşte o familie cu aceasta şi care ar urma să-i trimită un 1,5 milioane de euro, determinând-o astfel să-i trimită suma de 1300 euro necesară în vederea livrării coletului cu bani, i-a acordat sprijin autorului prin punerea la dispoziţie a contului său bancar, după care a primit de la persoana vătămată suma de 1300 euro, pe care a folosit-o pentru a achiziţiona criptomonedă în folosul autorului.

Procurorii spun că în cauză, prin intermediul acestui mecanism, ar mai fi fost înșelate și alte femei din Constanța, victimele fiind toate abordate pe reţelele de socializare.

Procurorii mai arată că banii trimiși de femeile din Constanța în contul indicat de falsul militar american au fost folosiți pentru achiziția de criptomonede.

După prima decizie a Judecătoriei Constanța, aceasta a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care, zilele trecute, a menținut în parte decizia primei instanțe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel