Româncă, moarte fulgerătoare în Spania, unde lucra: „Ai plecat în ceruri prea devreme“; strigăt de ajutor din partea unui tată, rămas singur cu doi fii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Strigăt de ajutor din partea unei familii de români. Maria a murit subit în Ibiza, iar trupul ei trebuie adus în țară / Foto: Facebook
Strigăt de ajutor din partea unei familii de români. Maria a murit subit în Ibiza, iar trupul ei trebuie adus în țară / Foto: Facebook

Maria Irimie avea 49 de ani și era originară din Alba Iulia, un oraș din România, deși locuia și lucra de ceva timp în Ibiza. Aceasta s-a stins din viață în urma unui atac de cord, iar familia are nevoie de ajutor pentru a-i aduce trupul acasă.

Cu doar câteva zile în urmă, Maria Irimie a suferit un atac de cord, căzând și suferind o lovitură puternică, provocându-i o comoție cerebrală ireversibilă. A fost adusă la Spitalul Can Misses, însă starea ei de sănătate era gravă și medicii au ajuns la concluzia că nu mai exista speranță de recuperare.

 

Râuri de lacrimi din partea familiei: „Ai plecat în ceruri prea devreme”

 

Românca se afla în moarte clinică, iar familia ei a fost nevoită să ia decizia extrem de dificilă de a o deconecta de la aparate.

Maria a lăsat în urmă un soț, doi copii, mai exact doi băieți, Nick și Darius Mortura și o nepoțică din partea băiatului cel mare.

Partenerul ei de viață, Vasile, a fost cel care a anunțat decesul pe Facebook: „Dumnezeu să te ierte, iubirea mea. Ai plecat în ceruri prea devreme”, a scris bărbatul îndurerat într-o postare. 

Alături de el s-au alăturat cu mesaje emoționante de despărțire și cei doi copii.

„Drum lin spre cer mama mea, vei rămâne în sufletul meu mereu”, a scris Darius M..

„O sa rămâi veșnic în inima mea mama! Nu o să te uit niciodată! Dumnezeu să te odihnească în pace”, scrie și mezinul, Nick M..

 

Strângere de fonduri pentru repatrierea femeii care a murit subit în Ibiza

 

Aceste evenimente triste au avut loc în ziua de luni, 5 iunie. Din păcate, familia Mariei nu dispune de resurse financiare suficiente pentru a repatria trupul neînsuflețit în țara natală. Într-o situație atât de dificilă, comunitatea românească din Ibiza s-a mobilizat pentru a-i oferi sprijinul necesar.

O campanie de strângere de fonduri a fost lansată cu ajutorul comunității românești și prietenilor Mariei. Persoanele care doresc să contribuie la acest efort pot găsi informații relevante pe rețelele de socializare. Compatrioții și prietenii Mariei au explicat în detaliu situația și au furnizat informații cu privire la conturile unde se pot face donații în sprijinul acestei cauze nobile.

Persoanele care doresc să colaboreze pot găsi informații pe rețelele de socializare unde mai mulți compatrioți și/sau prieteni ai defunctei au explicat evenimentul adăugând informațiile conturilor unde se poate colabora în acest caz.

Strigătul de ajutor al apropiaților Mariei

 

„Cu inima îndurerată, vă aducem la cunoștință o veste tristă. În data de 5 iunie, Irimie Maria o femeie iubită din comunitatea noastră, în vârstă de 49 de ani, a suferit un infarct, iar în urma infarctului a căzut pe scări lovindu-se violent la cap și a suferit o comoție cerebrală. A intrat în moarte clinică și, în cele din urmă, familia a fost nevoită să ia decizia sfâșietoare de a o deconecta de la aparatele care o țineau în viață.

Din nefericire tragicul incident s-a petrecut in Ibiza, Spania unde aceasta muncea de ceva vreme. Acum, această familie se confruntă cu o altă încercare dureroasă. Din păcate, nu au resursele financiare necesare pentru a o repatria și a-i oferi un ultim omagiu pe care îl merită.

În acest moment de mare durere, facem apel la generozitatea și compasiunea voastră. Orice contribuție, oricât de mică, ar ajuta enorm în a strânge fondurile necesare pentru repatriere.

Dacă sunteți în măsură să donați, vă rugăm să trimiteți contribuția voastră la Mortura Vasile Nicolae RO40BRDE010SV62366540100. Știm că nu toți pot contribui financiar, dar vă rugăm să împărtășiți această strângere de fonduri cu prietenii și familia, pentru a ajunge la cât mai multe persoane.

Vă mulțumim din suflet pentru generozitatea și empatia voastră. Împreună putem face posibil acest ultim act de iubire și respect pentru o persoană care ne-a fost dragă. Cu recunoștință, Nicoleta”, scrie o persoană apropiată româncei pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel